JOS Watergraafsmeer naar 3e klasse

Voor trainer Richard Pel was het geen vraag, JOSWatergraafsmeer zou vandaag gaan promoveren naar de derde klasse. De tweehonderd bezoekers die af waren gekomen op deze promotiewedstrijd zagen een sterker JOSWatergraafsmeer, dat door twee zwakke momenten Dindua in de wedstrijd liet komen. Met 4-2 als eindstand konden de handen echter in de lucht.

JOSWatergraafsmeer toonde al na vier minuten aan dat zij hun trainer niet in de kou lieten staan. Het was een prima actie van Tommy Janssen die zelf de bal in de linkerbenedenhoek schoof, onhoudbaar voor Dindua keeper Rik Smit. De toon was meteen gezet door JOSWatergraafsmeer en het was snel duidelijk dat zij Dindua niet het idee wilden geven dat er iets te halen viel in Amsterdam. Het was dat JOSWatergraafsmeer wat onzorgvuldig met de gecreëerde kansen omsprong, anders was de wedstrijd in een vroeg stadium al beslist. Het duurde een half uur voordat Lennart Holstein uit een voorzet van Lennart Middelman de bal langs keeper Smit schoot. 2-0. Een minuut later bracht Dindua via Koen Vet de stand op 2-1, na een onoplettendheid in de JOS verdediging. JOSWatergraafsmeer blijf daarna nog steeds de aanval kiezen en vooral langs de linkerkant was de ploeg gevaarlijk. Ruststand 2-1

01062013JOS-Dindua2a

Na rust hetzelfde spelbeeld met een goed spelend JOSWatergraafsmeer dat flink werd aangemoedigd door het thuispubliek, waarbij de heren van de zondagselectie de meeste herrie produceerden. Het had wel resultaat, want het was de ingevallen Robin Voorn die met een fantastische kopbal de 3-1 in de 60e minuut op het score bord zette. Het was weer een onoplettend moment van JOSWatergraafsmeer dat er voor zorgde dat weer Koen Vet twee minuten later de spanning in de wedstrijd terug kon brengen tot 3-2. JOSWatergraafsmeer raakte daar van niet in paniek en bleef zijn eigen spel spelen, door de aanval te blijven kiezen en Dindua onder druk te zetten.

Het publiek van JOSWatergraafsmeer ging nog maar eens flink achter de ploeg staan en zweepte hen op om aan alle zekerheid een einde te maken. Het duurde toch tot de 90e minuut voordat uitblinker Tommy Janssen dit deed door de 4-2 binnen te schuiven. Hiermee bepaalde hij ook de eindstand.

Foto Charly Olf: Trainer Richard Pel kan zijn geluk niet op nadat de promotie zeker is

Een verdiende overwinning en een mooi succes voor trainer Richard Pel en zijn mannen die volgend jaar een trapje hoger mogen spelen in de derde klasse.

Verslag: Martin van Zurk