Home / Algemeen / JOS Watergraafsmeer onfortuinlijk onderuit bij Vlissingen

JOS Watergraafsmeer onfortuinlijk onderuit bij Vlissingen

In de zondag hoofdklasse heeft JOS Watergraafsmeer de verre uitwedstrijd tegen Vlissingen met 2-0 verloren. De ploeg van Sander Middelbeek ging in Zeeland wat onfortuinlijk onderuit. Kansen op meer kregen de Amsterdammers zeker, maar het werden toch echt nul punten.

Na de lange busrit begon de wedstrijd een beetje rommelig en dat had alles te makken met het zeer hobbelige veld en waar JOS best aan moest wennen. Toch was het JOS die in de openingsfase zomaar op 0-1 had kunnen komen ware het niet dat aanvoerder Maurice Renger zijn volley naast zag gaan. JOS pakte meteen door en was amper vier minuten later wederom gevaarlijk. Richmond Bossman maakte gebruik van een slippertje in de verdediging van Vlissingen en glipte er met de bal tussendoor en ging richting de doelman, omspeelde hem en kwam toen helaas veel te ver naast het doel uit om de bal nog in het doel te plaatsen.

Het eerste kwartier was absoluut voor JOS dat hiermee zijn aanvallende intentie had duidelijk gemaakt aan de tegenstander. Hierna kroop Vlissingen uit zijn schulp en JOS kwam in deze fase een beetje onder druk te staan en uit een corner van Vlissingen werd er rakelings naast gekopt. In de 24e minuut was er bij JOS een onachtzaamheid op het middenveld en dat zou worden afgestraft door voorhoedespeler Pattinama, hij slalomde richting het doel van JOS en omspeelde keeper Dijkstra vakkundig en scoort de 1-0. Dat is een domper voor de ploeg uit de Watergraafsmeer want inplaats van dat zij eigenlijk voor hadden moeten staan staat het nu op achterstand. Kort na de voorsprong wederom gevaar voor het doel van JOS maar de dropkick geschoten bal verdwijnt naast het doel maar Vlissingen gaat door met aanvallen want na een half uur  is er nog een schotje dat keeper Dijkstra niet kan verontrusten. Verontrustend is wel dat Vlissingen het betere van het spel heeft overgenomen van JOS.  Maar goed, JOS toont veerkracht en Renger zet een aanval op en speelt de bal naar Bossman en deze bied Thierry van der Kooye een op het zicht haast niet te missen kans maar hij schiet jammerlijk hoog over. JOS zet dus nog even aan en moet op slag van rust een penalty krijgen omdat van der Kooyen onderuit geduwd word maar scheidsrechter Wesdorp ziet er niets in. In plaats van een penalty geel voor van der Kooyen wegens protesteren. Ruststand dus 1-0 voor Vlissingen.

gebroken neus De Bruijne
Foto Facebook Alex de Bruijne: De verdediger van JOS Watergraafsmeer loopt een gebroken neus op in het duel met Vlissingen

 

De tweede helft is nog maar één minuut oud als er weer een kans voor JOS te noteren valt.  Renger zet de bal voor uit een vrije trap maar van der Kooye tikt hem  te zacht op doel. JOS zet aan, moet hard werken en ondanks dat het veel last heeft van het veld is het bij vlagen de betere ploeg al moet het wel blijven oppassen met de soms razendsnelle uitvallen van Vlissingen. Maar wat JOS ook probeert, het komt niet tot scoren.  Uiteindelijk krijgt Vlissingen in de 73e minuut een gemakkelijk gegeven penalty. Geerman gaat met een paar zaalvoetbal bewegingen richtig doel en wordt aldaar gestuit met een sliding en valt gewillig. Wederom is het Pattinama die mag aanleggen voor de 2-0. Hiermee lijkt de wedstrijd gespeeld. Zo een tien minuten voor het einde krijgt verdediger Alex de Bruijne van JOS een klap te verwerken. Een luchtduel met twee hoofden tegen elkaar resulteert voor de Bruijne in een (hoogstwaarschijnlijk) gebroken neus. Hij kan niet meer verder spelen en aangezien JOS door zijn wissels heen is moet het verder met tien man.

Curieus bij dit geval is dat de verzorger van JOS rood krijgt van de arbiter? Even nog wordt het spel grimmig aan beide kanten en stuurt de leidsman vlak voor tijd nog een verdediger van Vlissingen naar de kleedkamer. Helaas mag dat voor JOS allemaal niet baten, het verliest uiteindelijk onfortuinlijk deze wedstrijd en kan teleurgesteld aan de lange terugreis beginnen.

Verslag Marco Hoogkamer
Foto boven: Paul ten Hacken

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!