JOS/Watergraafsmeer pakt de draad weer op met winst tegen DSOV

Zondag eersteklasser JOS/Watergraafsmeer heeft vandaag de elfde overwinning van het seizoen geboekt. Op het eigen Sportpark Drieburg won de ploeg van Cor ten Bosch met 3-0 van DSOV, waardoor het revanche nam op de nederlaag eerder dit seizoen.

“Elke week is anders. In deze competitie kan bijna iedereen van iedereen winnen,” aldus JOS-trainer Cor ten Bosch. Dat bleek vorige week, toen zijn ploeg niet verder kwam dan 0-0 tegen AGB. DSOV hoopte dat er voor hen ook wat te halen viel en begon goed aan de wedstrijd. De eerste twintig minuten had de thuisploeg, waar onder anderen Teddy Janssen en Raymond Fafiani ontbraken, het knap lastig met de bezoekers uit Vijfhuizen.

Na ruim een half uur spelen opende Raven Bergwijn namens de Amsterdammers de score. Bergwijn, die deze week ziek was geweest maar toch speelde, rondde een individuele actie fraai af: 1-0. Een paar minuten later wist Thimo de Jager de bal bij Malcolm Esajas te krijgen, die de tweede treffer voor de thuisploeg noteerde: 2-0. Vlak voor rust maakte Esajas nog bijna zijn tweede van de dag, maar zijn inzet werd op de lijn geblokt.

DSOV begon ook na de rust goed. Beide ploegen hielden elkaar in de tweede helft, die kort onderbroken werd door een blessure bij de scheidsrechter, een tijdlang in evenwicht. Uiteindelijk wist JOS-linksback Mark Simons met een fraai actie door te breken en een voorzet bij Reggie Schaap af te leveren, die na 75 minuten voor de 3-0 tekende. Die stand bleef de rest van de wedstrijd ongewijzigd.

“Geen slechte ploeg,” vond Ten Bosch van de tegenstander van vandaag. Dat hij moest improviseren met de opstelling vanwege de afwezigen zorgde niet voor problemen, dankzij de brede selectie die hij tot zijn beschikking heeft. Dat stemde Ten Bosch zeer tevreden: “Het was een dik verdiende overwinning.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.