Home / Algemeen / JOS Watergraafsmeer pakt draad weer op tegen VOC

JOS Watergraafsmeer pakt draad weer op tegen VOC

Na twee ongelukkig verloren wedstrijden heeft JOS Watergraafsmeer de draad weer opgepakt in de zondag Hoofdklasse A. Op het eigen sportpark Drieburg won de ploeg van Sander Middelbeek met 4-2 van VOC. Hierdoor staat de promovendus met een zevende plaats steviger in de middenmoot.

VOC begon goed aan de wedstrijd en nam gelijk het initiatief door goed druk te zetten, maar tot echte kansen kwam het niet. JOS Watergraafsmeer was veel doeltreffender. Na zeven minuten werd een voorzet van Patrick Lokken door Paul Bekker goed verlengd, waarna Richmond Bossman vrijstaand de 1-0 binnen schoot. Het goede begin gaf de Amsterdammers meteen vertrouwen. JOS Watergraafsmeer creëerde enkele goede kansen, maar het duurde nog tot de achttiende minuut voordat Bekker uit een voorzet van Bossman de 2-0 op het scorebord zette.

Paul Bekker

Toch bleef VOC goed voetballen en dat maakte de wedstrijd aantrekkelijk. In de 29e minuut kwamen zij via Felix Verhaar terug in de wedstrijd, hij schoot de bal uit een voorzet keurig onhoudbaar onder keeper Colby Harmon door (2-1). JOS Watergraafsmeer kon de wedstrijd voor rust al beslissen met enkele goede kansen voor Paul Bekker, maar daar had keeper Vis van VOC goed het oog op.

Na rust hetzelfde spelbeeld: een strijdend VOC en counterend JOS Watergraafsmeer. Daar had JOS Watergraafsmeer in de 49 minuut succes mee dankzij een geplaatste kopbal van Bekker, op aangeven van Lokken. Hiermee bracht hij de marge weer terug naar twee doelpunten. VOC bleef strijden voor een goed resultaat en bracht de verdediging van JOS Watergraafsmeer dikwijls in de problemen. Doordat VOC alles of niets ging voetballen kwam er voor JOS Watergraafsmeer meer ruimte en had het kans om te wedstrijd op slot te gooien.

Davey van 't Schip

De kansen die de thuisploeg kreeg werden niet benut, waardoor VOC het vertrouwen bleef houden in een goed resultaat. Dit resulteerde een kwartier voor tijd in een treffer van Dave van der Steen, die uit een voorzet van rechts de bal binnen tikte (3-2). De vers ingevallen Davey van ’t Schip bepaalde in de 80ste minuut de eindstand op 4-2.

Door de 4-2 overwinning op VOC heeft JOS Watergraafsmeer zich met een zevende plaats stevig in de middenmoot van de Hoofdklasse A kunnen nestelen. Volgende week staat de Amsterdamse derby op bezoek bij De Dijk op het programma.

Verslag & foto’s Martin van Zurk

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!