JOS Watergraafsmeer pakt drie punten bij SCW

In de zaterdag derde klasse B heeft JOS Watergraafsmeer, op bezoek bij SCW drie punten gepakt. De Amsterdammers sloegen in de tweede helft toe en scoorden twee keer. De gastheren konden hier weinig tegenover stellen en dus eindigde het duel in een 0-2 overwinning voor Jos Watergraafsmeer.

De bezoekers kenden een rommelige voorbereiding op dit duel, om diverse redenen kon er geen beroep gedaan worden op 3 keepers uit de selectie. Ferry van de Meulen werd letterlijk van het veld geplukt bij een laag elftal  van JOSWGM en arriveerde vlak voor tijd in Rijssenhout om het doel te verdedigen, wat hij met verve deed.

Op een zeer zwaar bespeelbaar grasveld werd het initiatief aan de bezoekers gelaten ,maar echte openingen werden niet gevonden in de hechte verdediging van SCW. Er werd te weinig gebruik gemaakt van de ruimtes om tot fatsoenlijke aanvallen te komen. Wellicht dat de thuisploeg het excuus kon aanvoeren een aantal blessuregevallen te hebben, want SCW liet werkelijk niets zien deze middag. De rust werd bereikt met een 0-0 stand.

JOS Watergraafsmeer kwam furieus uit de kleedkamer en binnen een paar minuten kreeg spits Raoul Henar een prima kans na een goede voorzet van Dennis Eier, welke hij net miste. Niet veel later zette  Dennis Eier goed door aan de linkerkant waarna Raoul Henar op wilskracht de 0-1 wist binnen te werken. De ene na de andere aanval volgde op het doel van SCW, maar kopballen van Lennart Middelman en Walter Jaspers werden op miraculeuze wijze door de doelman van SCW uit het doel gehouden.

SCW heeft een echte mogelijkheid gehad, deze werd echter hoog over het doel van JOS Watergraafsmeer geschoten. In de 72e minuut kreeg SCW een hoekschop na wat later bleek de enige echte redding van keeper Ferry van de Meulen in de verder sportieve wedstrijd. Op de lijn van het 5mtr. gebied ving rechtsback Rody Roos de bal op en zette de turbo aan richting het doel van SCW.Hij stak het veld over met menig speler van SCW voor hem en achter hem aan, maar geen van die spelers wist hem af te stoppen. De keeper dacht de bal nog voor de voeten van Roos af te pakken,maar op wilskracht wist Roos de bal langs de keeper binnen te schieten. Na de tweede goal speelde JOS Watergraafsmeer het duel professioneel uit en kwam de zege niet meer in gevaar.

Verslag: Richard Pel