jos
Grote kans Dol

JOS Watergraafsmeer schiet zichzelf, niet voor het eerst, in eigen voet

Er weer schiet JOS zichzelf in eigen voet. SJC, dat afgelopen week door Eerstedivisionist Willem II werd uitgeschakeld in de KNVB beker, kwam op bezoek in Amsterdam. SJC beleefde donderdag jongstleden een historische avond. De Tilburgers hadden een pittige avond tegen de nummer vijftien van de Vierde Divisie, dat er dankzij de openingstreffer van Martijn van Trigt zelfs nog eventjes hoopte op meer. Willem II boog de achterstand laat om en won. Zondagmiddag won een tamelijk fris ogend SJC met het nodige geluk in Amsterdam: 1-2.

jos

JOS en SJC begonnen gretig aan het duel. JOS kreeg al snel een eerste grote kans, maar Ayton Dol wist geheel vrijstaand de bal naast te koppen. Het spel golf vervolgens in fases op en neer, een duel waar veel energie in werd gelegd door beide teams. JOS-keeper Bas Schol moest twee keer reddend optreden. Tom Duindam, centrum spits van SJC, was lang afwezig geweest en bleek in de eerste helft een echte handenbinder. Met een schot, gekeerd door Schol, en een assist op Wesley Haasnoot had SJC vroeg op voorsprong kunnen komen.

jos

Boris Santen, die ook sterk speelde, teste SJC-keeper Kevin Schelvis. Uit de opeenvolgende corner wist JOS verder geen gevaar te stichten.

Na ruim een half uur zette SJC weer even aan, het duel bleef ondertussen leven en de toeschouwers die het weer trotseerden kregen waar voor hun geld. Bas Schol moest menigmaal handelend optreden om een achterstand voor JOS te voorkomen. Een uitbraak van JOS door het hart van het elftal had een beter lot verdiend. Nóg een grote kans voor rust; Santen neem de bal goed aan op de borst, maar knalt de bal vervolgens veel te gehaast over het doel. Ook een vrije trap van Danny Blom mist net het doel, terwijl uit de omschakeling een enorme kans van Duindam voor SJC met het nodige geluk wordt geblokt op de doelllijn bij JOS.

jos-sjc

Na een aantrekkelijke eerste helft was het SJC dat kort na rust op een 0-1 voorsprong wist te komen. Tamelijk knullig en deels onoplettenheid. Het was eerst Timo Verweij die een waarschuwing gaf door de bal hard in te schieten, waar Schol wel op de juiste plek stond maar niet hoefde in te grijpen. Chris Hoogervorst doet het dunnetjes over, Schol is opnieuw een sta-in-de-weg. Uit de cornerbal scoort Haasnoot 0-1.

JOS komt al snel langszij. Een strakke pass vanaf het middenveld op de lopende Blom, hij weet Jurre Duijn te bereiken die met subtiele beweging achter het standbeen keeper Schelvis verschalkt: 1-1.

1-1

Na een dik uur spelen komt SJC op een 1-2 voorsprong. Haasnoot zet in, maar zijn bal raakt de paal. Tony Tol, die de meubelen wilde redden voor JOS glijdt de terugketsende bal in eigen doel.

JOS zet in op de aanval met frisse invallers Reggie Schaap, Richie Owusu-ansah, Revellinio Slijters en Sam Nijpels. Dat leverde kansen en mogelijkheden op, in de inmiddels stromende regen. SJC deelt inmiddels ook cadeaus uit, maar ook die weet JOS niet te verzilveren. De strafschop, na een licht vergrijp, is niet aan JOS besteed, Owusu-ansah schiet over het doel.

jos

Het slot-offensief leverde, behalve voor SJC wat benauwde momenten, geen heel groot uitgespeelde kansen meer op. JOS gaat onverwacht op eigen veld onderuit tegen SJC. Waar JOS het seizoen qua resultaten zo goed begon, heeft het inmiddels drie verliespartijen aan de broek hangen. Het gaatje met de top is nog te overzien, een overwinning op Ajax komende week is welkom in de Watergraafsmeer.

Foto’s: Mario Wormhoudt

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)