JOS/Watergraafsmeer sluit moeizame week af met winst op NVC

JOS/Watergraafsmeer heeft een moeilijke week toch nog positief weten af te sluiten. De ploeg van Cor ten Bosch verloor de koppositie vorige week nog aan Boshuizen en werd midweeks uitgeschakeld in de districtsbeker, maar won vandaag met 2-0 van NVC. Daardoor klimt de zondag eersteklasser weer naar de tweede plaats op de ranglijst.

“Dat is wel effe heavy,” zo omschreef Ten Bosch de afgelopen week. Zijn ploeg draaide een groot deel van het seizoen zo goed, maar worstelt de laatste tijd. “Vandaag ging het maar om een ding: we moesten winnen,” aldus Ten Bosch. Dat deed zijn elftal dan ook. Laagvlieger NVC had de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie, maar kon vandaag geen potten breken. De Amsterdammers wisten alleen in de eerste helft al een stuk of zes goede mogelijkheden te creëren.

 

 

Ondanks het eenrichtingsverkeer bleven de broodnodige doelpunten echter uit. “Rusten met 0-0, dan zit je te nagelbijten,” was ook Ten Bosch er niet geheel gerust op. Het duurde uiteindelijk bijna zeventig minuten voordat de ban gebroken werd: verdediger Jorik Hollewand scoorde de 1-0 uit een corner. Een paar minuten later maakte Raven Bergwijn de 2-0. Ondanks het overwicht bleef dat ook de eindstand.

 

 

Toch had de trainer met het oog op de competitie liever wat meer doelpunten gezien. “Het stemt me niet tevreden met 2-0. We hadden aan het doelsaldo moeten werken,” aldus Ten Bosch. Hij zag zijn ploeg verkeerde keuzes maken, voorzetten missen en in een veel te laag tempo spelen. Op de vraag van de scheidsrechter in de rust of er ook drinkpauzes moesten komen, antwoordde Ten Bosch veelzeggend: Wij willen helemaal geen drinkpauze hebben, we willen snel door.”

Met het einde van het seizoen in zicht wordt het nog een spannende titelstrijd. “Voor zowel ons als Boshuizen en Velsen zijn er nog negen punten te halen,” blikte Ten Bosch vooruit. “Ik ben heel strijdvaardig. JOS/Watergraafsmeer wil kampioen worden en daar gaan we alles aan doen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s: Ineke Hofland

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)