JOS Watergraafsmeer sluit rentree in Hoofdklasse af met zege op Quick

JOS Watergraafsmeer heeft haar laatste wedstrijd in de Hoofdklasse met een overwinning feestelijk kunnen afsluiten. Quick werd door de ploeg van Sander Middelbeek met 4-2 verslagen. Met de al eerde behaalde handhaving kende JOS uiteindelijk een goed seizoen als promovendus uit de eerste klasse.

Quick had zich met de eerste periodetitel op zak al geplaatst voor de nacompetitie en kwam daardoor met een gewijzigd elftal naar sportpark Drieburg. In het eerste halfuur was er maar één ploeg die wilde winnen en dat waren de gasten uit Den Haag. Quick kwam na twaalf minuten verdiend op voorsprong door een prachtige krul van Jevon Blijd in de kruising. JOS bleef slordig spelen en de wedstrijd kabbelde voort met Quick als de betere ploeg. Na een halfuur zette JOS een tandje bij en dat had al snel effect. Een voorzet van Paul Bekker belandde op het hoofd van Patrick Lokken, die met het hoofd Thierry van der Kooye bediende. Hij zorgde voor de 1-1 en dat was tevens de ruststand.

JOS Watergraafsmeer - Quick

Na de rust had JOS Watergraafsmeer beter begrepen dat het met een overwinning een leuker afscheid voor Paul Bekker en Bas ter Haak zou worden. In de 48stee minuut kwam de ingevallen Richmond Bossman goed door en leverde de assist op Lokken, die vanuit de draai voor de 2-1 zorgde. Drie minuten later was het weer raak voor de thuisploeg. Een corner van Maurice Renger belandde op het hoofd van Lokken, die daardoor de assist op Hagenees Bekker gaf. Bekker tekende zo van dichtbij voor de 3-1. Quick zakte weg en JOS Watergraafsmeer hield de teugels stevig in handen. Na een uur spelen kwam de bal, na een afgeslagen corner, bij Ter Haak terecht. Met een fijne pass bediende hij Bekker, die voor z’n tweede goal van de middag tekende: 4-1.

Dat was voor Quick het signaal om man op man te gaan spelen en de score niet verder op te laten lopen. De 4-2 viel tien minuten voor tijd en was tevens de eindstand. JOS Watergraafsmeer sluit haar rentree in de Hoofdklasse af met een keurige zevende plek op de ranglijst.

Foto’s: Piet Pas