JOS Watergraafsmeer speelt zich veilig met zege in Alkmaar

Door een overwinning op bezoek bij laagvlieger AFC ’34 heeft JOS Watergraafsmeer zich veilig gespeeld in de zondag Hoofdklasse. De ploeg van Sander Middelbeek keerde met een 1-2 zege terug uit Alkmaar, een stand die halverwege al op het scorebord stond.

De Amsterdammers waren de laatste weken onverwachts in een lastige situatie terecht gekomen en konden bij een of meerdere mistappen nog in aanmerking komen om nacompetitie te moeten spelen. In Alkmaar begon JOS goed aan de wedstrijd. Op een slecht en hobbelig veld van AFC ’34 was het echter moeilijk voetballen voor de Amsterdammers.

Toch opende JOS de score. Het uitverdedigen van AFC ’34 werd onderschept door Patrick Lokken en uiteindelijk was het Richmond Bossman die voor de 0-1 zorgde. Hierna brak een periode aan dat de thuisploeg het betere van het spel had, mede doordat de rechtsback van AFC’34 veel ruimte kreeg. Een lage voorzet vanaf de rechterkant werd uiteindelijk ongelukkig door Roy Bussman in eigen doel gelopen: 1-1.

Vlak voor rust wisten de gasten de voorsprong weer te herstellen. Opnieuw was het een prima voorzet van Bossman, maar kopte Bekker terug op de vrijstaande Lokken, die koelbloedig de 1-2 ruststand binnen schoot. Het had na rust zelfs 1-3 kunnen worden, maar een kopbal van Bekker ging deze keer over het doel.

AFC ’34 gaf zich nog lang niet gewonnen en door de ballen naar voren te pompen ontstond er opeens een grote kans die uiteindelijk hoog over werd geschoten. De Alkmaarders verschenen nog een paar keer voor het doel van JOS, maar kwam niet meer op gelijke hoogte. JOS kwam zelden nog onder de druk vandaan, alleen kon het zelf niet meer gevaarlijk worden.

Een kwartier voor tijd was de thuisploeg heel dicht bij de gelijkmaker. Uit een corner werd de bal echter rakelings naast gekopt. AFC ’34 bleef aanzetten, maar JOS trok de 1-2 overwinning uiteindelijk over de streep. Daarmee is lijfsbehoud in de Hoofdklasse veilig gesteld door de Amsterdammers.

Verslag Marco Hoogkamer
Archieffoto’s: Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)