JOS Watergraafsmeer trekt bij Quick aan het langste eind

JOS Watergraafsmeer heeft na een sensationele slotfase de drie punten op bezoek bij Quick weten te pakken. In Den Haag kwam de ploeg van Sander Middelbeek op een 0-3 voorsprong, wist Quick – nummer twee in de Hoofdklasse – na rust terug te komen tot 3-3, maar zorgde Maurice Renger een kleine tien minuten voor tijd alsnog voor de bevrijdende 3-4.

Het was uit de eerste de beste aanval over links, dat JOS Watergraafsmeer gevaarlijk was. Een verdediger van Quick kreeg een voorzet van Milo Pieplenbosch tegen de hand, dus gaf de scheidsrechter een strafschop De altijd zekere Maurice Renger zag zijn inzet tegen de kruising gaan, maar de attente Paul Bekker kon als nog de bal langs keeper Sander van der Toorn schieten. En dat was een lekker begin voor JOS Watergraafsmeer, 0-1 na een minuut spelen. Het werd nog mooier voor de Amsterdammers, want na 36 minuten was het Arthur van Metelen die uit een voorzet van Maurice Renger de bal langs Van der Toorn kopte (0-2).

Quick - JOS

Er moet wel even bijgezegd worden dat Quick de wedstrijd dicteerde, maar vond keeper Mitchel Dijkstra een sta in de weg. Hij hield twee afstandsschoten tegen die doel hadden moeten treffen. Het was Quick die aanviel en JOS Watergraafsmeer dat goed staande bleef onder slechte weersomstandigheden. JOS bleef met hun spaarzame uitvallen veel gevaarlijker. Het was weer raak door Maurice Renger die vlak voor rust op links werd weg gestuurd. Hij schoot via de binnenkant van de paal binnen en daar zag keeper Van der Toorn er niet goed uit: 0-3.

Quick - JOS

In de tweede helft had Quick heel wat werk te verrichten. Elf minuten na rust maakte Kevin van der Geest 1-3 en twee minuten later via Joost de Gelder uit een strafschop zelfs 2-3. Het zag er niet goed uit voor JOS Watergraafsmeer, maar Quick was niet nauwkeurig in de afwerking. Maar je voelde dat de 3-3 in de lucht hing. Het was tenslotte aanvaller Jevon Blijd die met een prachtige kopbal de stand gelijk trok. Met een kwartier te spelen waren er toch wat hachelijke momenten voor het doel van JOS-keeper Mitchel Dijkstra, alleen de bal wilde er niet in.

Quick - JOS

Dan gaat de bekende regel in werking als jij niet scoort dan doet de ander het wel. En dat geschiede ook. De mee opgekomen Alex de Bruijne werd vlak voor het strafschopgebied van Quick tegen zijn enkel getikt en daarvoor gaf scheidsrechter Spinhoven een terechte vrijetrap, op een ideale plek voor Maurice Renger. Hij trapte de bal met veel effect onder keeper van der Toorn door 3-4. Die klap kwam Quick niet meer te boven.

Voor JOS Watergraafsmeer was de 3-4 overwinning in Den Haag een mooie opsteker, waarmee de ploeg van Sander Middelbeek zich op een vaste zevende plek in de middenmoot van de Hoofdklasse A nestelt. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen De Zouaven.