JOS/ Watergraafsmeer verliest bij HBC. ,,Zaterdag spelen we thuis, tegen Staphorst hebben we de achterstand ook om kunnen buigen”

De 2-1 uitslag van woensdagavond is een tussenstand. Want, HBC en JOS/ Watergraafsmeer mogen zaterdag op herhaling voor een ticket naar de Derde divisie. Voor de winnaar komt daarmee een lang seizoen ten einde, de verliezer moet daarna nog even een paar potjes spelen in de verliezerspoule.

Om verschillende reden willen JOS en HBC zaterdag als winnaar uit de bus komen. JOS gruwelt bij het scenario om een verliezerspoule te moeten spelen met wedstrijden op woensdag en zaterdagen. Vorig seizoen tegen Kampong en Baronie deed JOS die ervaring op. En straks nog op neutrale terreinen. Trainer Jasper Ketting, afscheid nemend bij HBC moet eind juni bij zijn nieuwe werkgever Katwijk aan de slag. Die zal niet staan te springen om extra potjes om alsnog de Derde divisie, via een omweg, te kunnen bereiken.

De sleutel tot het succes in beide ploegen lijkt in het aanvallende deel te liggen. JOS beschikt over razensnelle spitsen, opkomende backs en jongens die je wel om een boodschap kunt sturen. Ook HBC laat zich aanvallend niet onbetuigd. Welke coach komt zaterdag tot een tactisch superconcept? Ten Bosch of toch Ketting? ,,HBC ligt ons niet zo”, zei Ten Bosch. Ze presteren heel goed, we waren gewaarschuwd.”

De eerste helft was het aanzien waard, maar in de tweede helft was het niveau Vierde divisie onwaardig. Veel gerommel, individuele fouten en ongelukjes. En een paar pittige overtredingen, in een verder sportief duel. Na een 1-0 van Arno Dijkstra trok JOS de stand gelijk, nadat de HBC zelf de bal over de doellijn werkte. Na een misverstand op eigen helft uit een ingooi, mocht Daan Tervoort voor de eindstand tekenen: 2-1. Invaller Tim Plemper kreeg nog wel een levensgrote kans kort voor tijd, een lichaamsdeel van een HBC-verdediger stond een zekere treffer onverwacht in de weg.

Ondanks de zware teleurstelling is er nog geen man overboord voor Ten Bosch: ,,Een gelijkspel had gekund, misschien waren zij ietsjes sterker. Met name na rust zag ik een fel HBC. Wij gooien bij vlagen ook wel de turbo erop. Wat ook kansen oplevert. Voor de wedstrijd sprak ik met Ketting nog over mijn tijd als RODA trainer, zo’n acht seizoenen geleden. Toen speelden we tegen vv Schoten, waar Ketting trainer was. In die wedstrijd was Roda uiteindelijk de sterkste, met de jonge Tim Plemper als uiteindelijke matchwinnaar. En voor dat scenario gaan we nu weer tegen Ketting”, knipoogde Ten Bosch veelbetekend.

JOS/ Watergraafsmeer tegen HBC wordt zaterdagmiddag 8 juni om 14.30 uur gespeeld.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)