JOS Watergraafsmeer verliest in allerlaatste minuut van Quick

In de zondag Hoofdklasse heeft JOS Watergraafsmeer op het nippertje net geen punt over gehouden aan het duel met Quick. Hoewel Quick negentig minuten lang de bovenliggende partij was moest JOS pas een minuut voor tijd het hoofd buigen.

JOS had in de thuiswedstrijd tegen de Hanen, zoals Quick in Den Haag wordt genoemd, een stuk meer problemen als in de uitwedstrijd die nog met 1-3 werd gewonnen. Quick maakte het JOS Watergraafsmeer erg moeilijk door vanaf het eerste fluitsignaal meteen vroeg druk te zetten en JOS niet in de wedstrijd te laten komen.

JOS Quick 3

De wedstrijd werd in de eerste helft voornamelijk op de helft van JOS Watergraafsmeer gespeeld. Door veel druk te zetten op de verdediging van JOS Watergraafsmeer kreeg Quick een paar goede mogelijkheden maar tot uitgespeelde kansen kwamen ze echter niet. In de 18e minuut kreeg Maurice Renger Namens JOS Watergraafsmeer een goede mogelijkheid om de score te openen maar zijn schot ging rakelings naast het doel van keeper Zunderdorp. Het was de beste en enige kans die JOS Watergraafsmeer in de eerste helft kon creëren. Het was Quick verdediger Sybren Bartlema die in de 31e minuut de score opende, de mee opgekomen verdediger kopte de bal langs keeper Mitchel Dijkstra. JOS Watergraafsmeer kon maar geen vat krijgen op het goede spel van Quick dat de wedstrijd goed onder controle had. Waardoor JOS Watergraafsmeer in de rust tegen een 0-1 achterstand aankeek.

JOS Quick Lokken

Na rust werd het spelbeeld niet anders. Quick blijf de betere ploeg door constant druk te zetten en aanvallend het initiatief te nemen. JOS Watergraafsmeer bleef slordig voetballen met veel foute passes alhoewel de ploeg van Sander Middelbeek verdedigend wel op de been bleef want de aanvallers van Quick waren niet in staat om de wedstrijd te beslissen. Het was JOS Watergraafsmeer’s beste speler Maurice Renger die op aangeven van Ian Refos in de 61e minuut de gelijkmaker binnenschoot. En dat was meer dan dat het zwak spelend JOS Watergraafsmeer verdiende.. Quick bleef voor de overwinning vechten en maakte het de JOS Watergraafsmeer verdediging knap lastig. In de 89e minuut kreeg Quick dan toch loon naar werken. Hoewel de treffer wel gepaard ging met veel duw en trek werk werd de dubieuze treffer, die uiteindelijk via het been van een JOS-verdediger in het doel verdween, door scheidsrechter Lensink goed gekeurd.