Home / Algemeen / JOS/Watergraafsmeer verliest koppositie na gelijkspel bij AFC’34

JOS/Watergraafsmeer verliest koppositie na gelijkspel bij AFC’34

In de zondag eerste klasse A is JOS/Watergraafsmeer van de eerste plaats gestoten. Doordat de ploeg van Cor ten Bosch op bezoek bij AFC’34 op 0-0 bleef steken, moeten de Amsterdammers de koppositie afstaan aan Velsen.

 Tijdens het eerste treffen dit seizoen hielden beide ploegen elkaar al in evenwicht (3-3). Ook vandaag bleek JOS/Watergraafsmeer niet de genadeklap te kunnen toedienen aan de Alkmaarders. “Wij wilden wel maar konden niet,” moest Ten Bosch na afloop concluderen. “We hebben er alles aan gedaan om de wedstrijd te winnen.”

Beide ploegen maakten aanspraak op de overwinning. Vooral in de eerste helft lag de wedstrijd open, maar een doorbraak bleef uit. Ten Bosch had gehoopt de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken met een aantal aanvallende wissels, maar blessures in de verdediging dwongen hem anders te wisselen. Toch kwamen de Amsterdammers in het laatste kwartier nog een paar keer dicht in de buurt van de overwinning. Allon Koene kopte echter op de lat en ook een uiterste redding van AFC-keeper Mike Wesselink voorkwam dat de drie punten mee terug naar Amsterdam konden. 

“Als je kampioen wil worden moet je winnen en dat gebeurt nu niet,” aldus Ten Bosch, die wel de inzet van zijn elftal prees. Doordat concurrent Velsen wél won, kon het de Amsterdammers passeren op de ranglijst. Toch leidt de achterstand niet meteen tot grote paniek bij de Amsterdammers. “We staan op 41 punten, we moeten nu niet bij de pakken neer gaan zitten,” aldus Ten Bosch. Niet alleen doet zijn ploeg nog mee om de titel in de eerste klasse, met een plaats bij de laatste zestien doet JOS/Watergraafsmeer ook nog mee om de districtsbeker. “Er zit bij ons nog heel veel in.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt