JOS Watergraafsmeer verslaat Stormvogels in laatste tien minuten

In Watergraafsmeer heeft JOS gewonnen van Stormvogels. De gastheren waren beter en kwamen dan ook op voorsprong, Stormvogels wist de achterstand echter om te buigen in een 2-1 voorsprong. Door een goed laatste kwartier van Jos won het elftal uiteindelijk met 4-2 in de derde klasse B.

JOS Watergraafsmeer kwam snel op voorsprong door een harde kopbal van Walter Jaspers .De thuisploeg hield de gasten uit IJmuiden constant onder druk en dat leverde vaak slordig balverlies op van Stormvogels. JOS was duidelijk de bovenliggende partij, maar wist de score voor rust niet uit te breiden. Na rust een ander Stormvogels dat veerkracht toonde en via Rick Kluijskens, met een formidable schot van 25 meter in de bovenhoek, op gelijke hoogte kwam. Nog geen vijf minuten later werd Tim Strengs van Stormvogels niet goed aangepakt door de verdediging van JOS en en schoot op fraaie wijze de 1-2 binnen.

De thuisploeg reageerde direct en ging met vier spitsen spelen om vol voor de overwinning te gaan. Diverse kansen werden gemist, waarbij Lucien Frank de gelijkmaker van dichtbij voor het binnenschieten had maar overschoot. Uit de daaropvolgende aanval had Stormvogels eenzelfde kans, maar ook deze werd overgeschoten.

De laatste tien minuten van de wedstrijd ging het los bij de thuisploeg. Eerst werd Benjamin Boers op rechts de diepte ingestuurd en op fraaie wijze de gelijkmaker binnenschoot. JOS bleef goed de buitenkanten van het veld benutten en scoorde via Lennart Middelman de 3-2. In de laatste minuut van de wedstrijd wist spits Tim van Eijden van net buiten de zestien met een volley te scoren. Zo eindigde het duel in een 4-2 overwinning voor JOS Watergraafsmeer.

Doordat directe concurrenten Real Sranang en VVA Spartaan hun wedstrijden verloren klimt JOS twee plaatsen op de ranglijst naar een fraaie vierde plek in de 3e klasse. Aankomende week wacht alweer het laatste duel voor de winterstop en dan gaat JOS op bezoek bij Haarlem-Kennemerland.