JOS/Watergraafsmeer verslaat Zaanlandia voor eerste overwinning na winterstop

JOS/Watergraafsmeer heeft de koppositie in de zondag eerste klasse verstevigd met een overwinning op Zaanlandia. Na een gelijkspel en een nederlaag in de afgelopen weken, sloeg het elftal van Cor ten Bosch op het eigen Sportpark Drieburg weer als vanouds toe: 4-0.

De bezoekers uit Zaandam bevinden zich in de onderste regionen van de ranglijst, maar daar was vandaag aan het begin van de wedstrijd niets van te merken. “We liepen een beetje achteruit,” aldus Ten Bosch, die zijn ploeg zag worstelen in de beginfase. De oefenmeester zag zijn elftal echter wel vier enorme kansen missen. De vijfde ‘honderdprocentkans’ ging er wel in: na 37 minuten zette Malcolm Esajas de 1-0 op het bord. Nog voor rust verdubbelde Raven Bergwijn de score, door een fraaie actie af te sluiten met een stift over de keeper.

Na de rust begon Zaanlandia toch weer wat terug te komen. Toch hoefde JOS/Watergraafsmeer niet lang te vrezen: een kleine tien minuten na de pauze kregen de Amsterdammers een penalty toegewezen na een handsbal van de bezoekers. Vanaf elf meter faalde Raymond Fafiani niet: 3-0. Het laatste woord was aan Reggie Schaap, die een goede wedstrijd speelde. Na een uur spelen zorgde hij met de vierde Amsterdamse treffer voor de eindstand: 4-0.

Ten Bosch zag dat JOS/Watergraafsmeer na een stroef begin de oude vorm weer begon te vinden. “Het had 5-0, 6-0 moeten zijn. Het krachtsverschil was wel heel groot,” vond hij. “Ik denk dat dit een goede revanche is voor vorige week,” daarmee doelend op de nederlaag van vorige week, slechts de tweede van het seizoen. “Dan is het wel weer lekker dat we het ritme terughebben.”

Doordat directe concurrent Boshuizen van Legmeervogels (2-0) verloor, heeft JOS/Watergraafsmeer nu een voorsprong van vijf punten. De Amsterdammers nemen het volgende week op tegen stadsgenoot AGB. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s: Harry Kho