JOS/Watergraafsmeer wint overtuigend van ARC. “We moeten niets, we mogen alles”

In een heerlijke wedstrijd in Alphen aan den Rijn heeft JOS/Watergraafsmeer zaterdagmiddag overtuigend met 0-1 gewonnen van ARC. De Amsterdamse club was de hele wedstrijd de baas en creëerde een aantal grote kansen. De enige goal van de wedstrijd viel in de 30e minuut door Richie Owusu, die met een weergaloze treffer de matchwinnaar bleek.

JOS/Watergraafsmeer begon de wedstrijd sterk en was meteen de bovenliggende partij. ARC kwam er nauwelijks aan te pas en moest achteruit rennen. De Amsterdammers creëerden een aantal grote kansen, maar wisten deze niet te benutten.

In de 30e minuut was het dan toch raak. Owusu schoot knap binnen en bracht JOS/Watergraafsmeer op voorsprong. ARC probeerde daarna nog iets terug te doen, maar kwam niet verder dan een paar pogingen.

jos
Richie Owusu Ansah weer trefzeker voor JOS

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. JOS/Watergraafsmeer bleef de baas en had nog een aantal kansen om de score uit te breiden. ARC kwam er nog wel af en toe uit, maar wist geen gevaarlijk schot te produceren.

Uiteindelijk bleef het 0-1 en pakte JOS/Watergraafsmeer drie belangrijke punten. De Amsterdammers staan nu op de tweede plaats in de Vierde Divisie.

Cor ten Bosch, de Amsterdamse trainer-coach, die door het populaire TV-programma De Voetbaltrainer inmiddels ook handttekeningen uit deelt en op de foto moet, vond het een magere maar verdiende overwinning: ,,ARC is een grote club. Marc Evers, de trainer-coach is een oud-speler van me. Vandaag was het de pupil tegenover de leermeester. Ze hadden hun huiswerk gedaan en begonnen vrij verdedigend, daar waar ze normaal gesproken overal één tegen één durven te spelen. Wij zakten zelf ook in. Uiteindelijk waren we heer en meester. We hadden met 0-3 kunnen of moeten winnen. We waren zoveel beter. Uiteindelijk gebeurt dat niet, als we heel ongelukkig zijn krijgen we er nog één tegen. We hebben het duel professioneel uitgespeeld. Ik ben een tevreden, gelukkige trainer.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)