jos
JOS - Foto: Mario Wormhoudt

JOS wil meedoen om de prijzen, nederlaag tegen HBC zorgt voor mineur

Een mistroostige dag en een teleurstellend resultaat. De ongeveer honderd aanwezigen tijdens een toch wel mooi affiche in de Vierde divisie, kregen een katerig gevoel in Amsterdam-Oost. Dat kwam niet van de drank, noch van het overtollige water. JOS maakte het zichzelf onnodig moeilijk en individuele fouten zorgden voor een verliespartij. Door de 1-2 nederlaag tegen HBC uit Heemstede, is JOS de aansluiting met de bovenste twee plekken enigszins even kwijtgeraakt.

Ook vertrekkend HBC trainer-coach Jasper Ketting zag een gelukkige overwinning voor zijn HBC tegen JOS. Ketting is bezig aan zijn laatste periode bij HBC, voordat de bollenstreek lonkt bij v.v. Katwijk, dat onder zijn toeziend oog zaterdagmiddag koploper Spakenburg een halt toeriep (2-2).

Glad veld

JOS startte goed en was na een prima start de bovenliggende partij. In plaats van de bal op de helft van de tegenpartij te krijgen, zochten Ritchie Owusu-Ansah en Luciando Andeloe de oplossing bij doelman Bas Schol. Op het door regen gladde veld verslikte Schol zich in eigen vaardigheid, onder druk gezet door HBC. De sliding als laatste redmiddel werd omgezet in een strafschop voor HBC en een gele kaart voor Schol. Arno Dijkstra mocht van elf meter de 0-1 maken.

Tik

JOS leek een poos daarna uit het veld geslagen. Het wist overduidelijk niet wat te doen en om te gaan met deze mentale tik. Jurre Duijn was voor rust nog het dichtste bij de 1-1, maar oog in oog met Bram Verhage kreeg Duijn de bal niet tussen de palen.

Stootkracht

Na rust krijgt Hanne Hagary de uitgelezen mogelijkheid om JOS langszij te brengen. De aanname op de borst was prima, de afronding niet. De bal ging over het doel van Verhage. Cor ten Bosch bracht Danny Blom en Martin Campbell voor verse stootkracht richting het vijandelijke doel. Dat resulteerde in een mooie gelijkmaker, na een dito aanval. Het eindstation was Andeloe, die eerder betrokken was bij het tegendoelpunt: 1-1. Een kwartier voor tijd kreeg HBC een cornerbal en een halve kans. De bal werd doorgekopt bij de eerste paal en viel bij de tweede paal via Daan Tervoort in het doel: 1-2.

Teleurgesteld

Bij JOS gaan alle remmen los. Alles wordt geprobeerd om tenminste de 2-2 af te dwingen. Een enorme kans vlak voor tijd voor JOS, ook uit een hoekschop, wordt nog van de lijn gered. ,,Een pijnlijke nederlaag”, vond trainer-coach Ten Bosch. ,,Ik ben echt even heel teleurgesteld en heb een enorme kater. De spelers halen er alles uit, maar we maken ook wel een paar stomme fouten. Daar kan ik moeilijk mee omgaan, terwijl HBC eigenlijk geen enkele goede kans weet te creëren. We waren bovenliggend, maar belonen dat niet. Het is wat het is, maar het komt wel hard binnen.”

En dus blijft JOS steken op 34 punten uit 18 wedstrijden. Drie minder dan Huizen, drie minder dan HBC en acht minder dan Ajax. JOS heeft een wedstrijd minder gespeeld. Wil JOS daadwerkelijk nog écht meedoen om de bovenste plekken, dan zal het in de maand maart met de billen bloot moeten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde divisie A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)