JOS wint opnieuw in laatste minuut

JOS Watergraafsmeer heeft opnieuw in de laatste minuut weten te winnen in de Hoofdklasse. De ploeg van Sander Middelbeek was met 2-1 te sterk voor laagvlieger De Zouaven. Patrick Lokken – na twee minuten – en Maurice Renger vlak voor tijd waren trefzeker voor de promovendus.

JOS Watergraafsmeer begon meteen goed aan de wedstrijd. Uit een voorzet van Ian Refos, die de geschorste Paul Bekker verving, kon Patrick Lokken al in de tweede minuut de 1-0 maken. Dat was een snelle voorsprong voor JOS en ging vervolgens meteen door om orde op zaken te stellen. In het eerste kwartier had JOS de wedstrijd al lang kunnen beslissen met kansen voor Patrick Lokken, Alex de Bruijne en Ian Refos, maar zij zag hun pogingen stranden.

Roy Bussman

Naarmate de wedstrijd vorderde, ging het niveau naar beneden. Door wat geknoei in de verdediging kwam De Zouaven weer terug in de wedstrijd. Marco Mazee kreeg de bal van de rechterkant aangespeeld en passeerde keeper Mitchel Dijkstra in de 34e minuut. Of het nu kwam door het slechte weer of niet, JOS Watergraafsmeer en ook De Zouaven kwamen niet meer tot goed voetbal toe. Met veel balverlies van beide kanten was het spelbeeld ronduit slecht en werd de rust met 1-1 gehaald.

Na rust werd het spelbeeld niet beter en het zag er lange tijd naar uit dat het op een gelijkspel uit zou draaien, alhoewel De Zouaven het meeste de aanval zochten. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd wisselde trainer Sander Middelbeek Pinchhitter Thierry van der Kooije voor Ian Refos. Er kwam meer druk naar voren en dat kwam ook door Alex de Bruijne die op het middenveld ging spelen. De kansen kwamen en met nog drie minuten op de klok, werd Van der Kooije onreglementair van de bal gezet door een verdediger van De Zouaven. JOS Watergraafsmeer kreeg een vrije trap op een mooie plek.

JOS - Zouaven

Maurice Renger ging achter de bal staan en uit zijn scherp aan gesneden vrije trap leek het alsof Thierry van der Kooije de bal van zijn hoofd liet schampen. Dat dacht De Zouaven-keeper Van Loon schijnbaar ook, want de bal verdween in het doel. 2-1. Het doelpunt kwam uiteindelijk op naam van aanvoerder Renger. Daarna leek het of JOS Watergraafsmeer helemaal los ging want met een kopbal van Patrick Lokken en een hard schot van Roy Bussman had de stand hoger uit kunnen vallen, al zou dat teveel van het goede voor JOS Watergraafsmeer zijn geweest.

Door de overwinning staat JOS Watergraafsmeer op een knappe zesde plaats in de Hoofdklasse. Volgende week sluit de ploeg van Sander Middelbeek de eerste seizoenshelft af op bezoek bij Magreb ’90.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassepagina van de zondag Hoofdklasse.

Verslag en foto’s Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!