JOS wint weer van FC Amsterdam

In de derde klasse B was JOS Watergraafsmeer weer sterker dan FC Amsterdam. De ploeg van Richard Pel won met 2-4. Aan het eind van vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar ook al in de nacompetitie. Ook toen won JOS maar wisten beide ploegen te promoveren.

Vanaf het begin was duidelijk dat de gastheren zich terugtrokken op eigen helft en het initiatief lieten aan JOS Wategraafsmeer en via de omschakeling probeerden toe te slaan.

Door veelvuldig de vleugelspitsen aan het werk te zetten werd de verdediging van FC Amsterdam onder druk gezet, waarbij spits Raoul Henar van JOSWGM een voorzet van Robin Voorn tegendraads inkopte. De keeper van FC Amsterdam ronselde de bal op geweldige wijze uit het doel. Vlak voor rust kreeg Kwame Cruden van FC Amsterdam (oud speler JOSWGM) na een luchtduel de bal in bezit schuin voor het doel van JOSWGM. Hij volleerde de bal op magistrale wijze diagonaal in de bovenhoek van de verbijsterende keeper Danny Colle. Vlak daarna kregen de bezoekers een hoekschop die uiteindelijk via een been van een van de verdedigers van FC Amsterdam in het doel verdween. De ruststand 1-1 werd zo bereikt.

In de tweede helft een iets meer aandringend FC Amsterdam  maar de keeper van de gastheren ging in de fout na goed drukzetten van spitsen Raoul Henar en Tim van Eijden. De laatste werd uiteindelijk door Raoul Henar in staat gesteld om de 1-2 binnen te schieten. Niet veel later wederom een uitval over de rechterkant via Banjamin Boers en Tim van Eijden wist in de korte hoek de 1-3 binnen te schieten. Na een vrije trap van Dennis Eier wist spits van Raoul Henar hard de 1-4 binnen te koppen en kon hij voor het eerst dit seizoen zijn bekende radslag laten zien na het zoveelste doelpunt in zijn rijke voetballoopbaan. De gastheren wisten na een counter nog via spits Filippe de 2-4 binnen te schieten. Al met al een terechte uitslag waarbij met name het grote conditionele verschil en snelheid van de teams duidelijk naar voren kwam.

De wedstrijd werd na afloop op sportieve en gebroederlijke wijze nabesproken onder het genot van ‘heerlijk Schots vocht’.

JOSWGM heeft zich door deze overwinning stevig in de middenmoot genesteld in het debuutjaar in de 3e klasse.FC Amsterdam daarentegen zal alle zeilen bij moeten zetten om uit de onderste regio te komen.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!