Joshua Patrick zorgt voor ruime zege AFC op Juliana’31

In de Topklasse heeft koploper AFC geen fout gemaakt. Op Sportpark Goed genoeg werd degradatie kandidaat Juliana’31 uit Malden eenvoudig met 5-0 verslagen. Joshua Patrick was de absolute uitblinker met de openingstreffer en drie voorzetten waar uit gescoord werd.

We pakken het rekensommetje van trainer Willem Leushuis er maar weer even bij. ‘Zestien punten uit acht wedstrijden’ zei hij een aantal weken geleden. Nu heeft AFC er dus nog maar tien nodig uit de resterende zes wedstrijden. De concurrentie ( die al op negen punten staan!) maakt vandaag eveneens geen fout.  Kortom: De titel is weer een weekje dichter bij gekomen.

Foto Jeroen de Kock: Pepijn Kluin voegde weer twee treffers aan zijn totaal toe
Foto Jeroen de Kock: Pepijn Kluin voegde weer twee treffers aan zijn totaal toe

Na vier minuten was het tegen Julian’31 al raak. Joshua Patrick  reageerde attent op een lange bal van Geoffrey Galata en toen een verdediger ook nog eens uit gleed was de ban al gebroken (1-0).  AFC domineerde de wedstrijd volledig en het duurde zelfs  een half uur voordat  de gasten uit Malden voor het eerst gevaarlijk konden worden, maar de kopbal van Vincent van Hees ging voorlangs.

Foto Jeroen de Kock: Joshua Patrick was de absolute uitblinker met een treffer en drie assists
Foto Jeroen de Kock: Joshua Patrick was de absolute uitblinker met een treffer en drie assists

Met een kopbal van Magid Jansen en een aantal corners had AFC al wat verder afstand kunnen nemen. Een slordigheidje van doelman Youssef El Abdellaoui betekende vlak voor rust nog bijna de gelijkmaker. De doelman schoot  de bal in de voeten van Van Hees di zijn inzet vervolgens weer gekeerd zag worden door Abdallaoui.

Na rust  was de wedstrijd al snel beslist. Een tweede treffer kon ook niet uitblijven. In de 49ste minuut zorgde Pepijn Kluin bij de tweede paal, nadat de bal vanuit een corner was verlengd, voor de 2-0. Daarmee was direct de wedstrijd gespeeld.  Het enige gevaar van Juliana kwam nog na een uur spelen toen de bezoeker een indirecte vrije trap kregen in het strafschopgebied. Maarten Bosch schoot hoog over.

Foto jeroen de Kock: Doelman Luuk Keijser houdt Kluin hier nog van scoren af
Foto jeroen de Kock: Doelman Luuk Keijser is niet op tijd om Kluin van een treffer af te houden

De laatste twintig minuten scoorde AFC nog drie keer en tot driemaal toe was Joshua Patrick de aangever. In de zeventigste minuut bediende de snelle aanvaller Kluin, die bij de eerste paal voor de 3-0 zorgde. Drie minuten werd een voorzet van Patrick door invaller Joost Heij bij de eerste paal nog gestopt door doelman Luuk Keijser, maar daarna liep de score als nog op.

Tien minuten voor tijd kon Laurens Samson scoren op aangeven van Patrick en vlak voor tijd was het Heij die het voorbereidende werk van Patrick kon afmaken.

AFC juichen

Volgende week gaat de koploper op bezoek in Haaksbergen bij HSC’21. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de Topklasse.

Foto’s Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)