Foto Piet Pas

JOS/Watergraafsmeer en Hollandia in evenwicht

JOS/Watergraafsmeer blijft op een verdienstelijke achtste plaats staan in de zondag Hoofdklasse. De ploeg van Sander Middelbeek speelde met 1-1 gelijk tegen laagvlieger Hollandia, een eindstand die halverwege al op het scorebord stond. Maurice Renger was vlak voor rust vanaf de stip trefzeker voor de Amsterdammers.

Het begon vanaf de aftrap gelijk goed voor JOS, want bij de eerste de beste aanval in de allereerste minuut kreeg Patrick Lokken een behoorlijke kans uit een lange voorzet. Hij kon de bal alleen niet hard genoeg raken om de doelman te passeren. Hierna nam Hollandia meteen het heft in handen en werd duidelijk dat het voor JOS een lastige klus zou worden. Beide ploegen speelden op de aanval en wilden winnen. Echt heel grote kansen waren er voor beide ploegen niet totdat Maurice Renger rond de twintigste minuut uit een goede voorzet van Richmond Bossman rakelings over kopte.

Foto Piet Pas; Thierry van der Kooije in duel met Kalvin Robert
Foto Piet Pas; Thierry van der Kooije in duel met Kalvin Robert

Na een half uur viel het doelpunt aan de andere kant, waarbij gezegd mag worden dat er door de defensie van JOS op dat moment teveel ruimte gegeven werd. Toufik Abubakari kon knap uithalen en liet hiermee keeper Mitchel Dijkstra kansloos: 0-1. JOS kwam op eigen veld niet echt aan voetballen toe, mede ook omdat veel spelers van Hollandia er kort op zaten in de duels. Ook de korte passes liepen veelvuldig spaak aan de Amsterdamse zijde, maar toch was daar ineens weer Lokken die een hoge voorzet prachtig richting het doel kopte. Helaas ging de bal tegen de kruising en daarna via de hand van doelman Van Santen er niet in. Het was wel het sein dat JOS vlak voor rust nog even ging drukken en in de 42ste minuut een strafschop kreeg na een overtreding op. Aanvoerder Renger benutte dit buitenkansje zeer bekwaam en zo werd de rust bereikt met 1-1.

Foto Piet Pas: Paul Bekker is verwikkeld in een kopduel
Foto Piet Pas: Paul Bekker is verwikkeld in een kopduel

Ook in de tweede helft had Hollandia het betere van het spel, al bleven in eerste instantie de kansen uit. Echt gevaarlijk waren de gasten uit Hoorn niet. Het spel ging een tijdje op en neer, want beide ploegen speelden nog steeds op de winst. Opeens was daar een knalhard afstandsschot op het doel van JOS die fantastisch gered werd door de betrouwbare doelman Dijkstra. Nu zette Hollandia weer aan met flinke druk naar voren en uit die aanvallen kwamen een paar hachelijke momenten voort, maar er werd niet gescoord. JOS kon zich moeilijk los maken van deze druk, maar het lukte op een gegeven moment toch omdat het hard bleef werken. De thuisploeg begon aan een eindoffensief, maar helaas kwam het verlossende doelpunt niet.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassepagina van de zondag Hoofdklasse.

Verslag: Marco Hoogkamer
Foto’s Piet Pas

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!