Home / Algemeen / JOS/Watergraafsmeer in blessuretijd van aantrekkelijk duel langs Zeeburgia

JOS/Watergraafsmeer in blessuretijd van aantrekkelijk duel langs Zeeburgia

“Voor de derde klasse is dit een behoorlijk leuke wedstrijd.” JOS/Watergraafsmeer-trainer Richard Pel zat langs de kant te genieten van het spel van zowel zijn ploeg als dat van tegenstander Zeeburgia in zaterdag 3C. In de blessuretijd sleepte zijn ploeg uiteindelijk een 2-1 zege binnen.

“Eigenlijk zou een gelijkspel een juiste uitslag zijn geweest”, zei de oefenmeester daarna over de drie punten. Beide ploegen gingen namelijk een groot deel van de wedstrijd gelijk op. Een tweede gele kaart voor Zeeburgia-aanvaller Michael Fare, acht minuten voor tijd, hielp JOS/Watergraafsmeer echter in het zadel. Voor Zeeburgia was het een bittere pil dat de promovendus met lege handen eindigde. “Want op zich waren wij veel beter”, aldus trainer John Tulis.

Tulis wees als reden hiervoor naar zijn eigen ploeg. “Als je de kansen die je krijgt niet benut, dan hou je de tegenstander in de wedstrijd. Daar lag het vandaag aan.” Grotendeels had de oefenmeester gelijk. Zeeburgia had immers teveel kansen nodig om tot scoren te komen. Al in de vierde minuut dook Salah Bentohami vrij op in het strafschopgebied, maar eindigde zijn lob aan de verkeerde kant van de paal. Het duurde tot de 26ste minuut, voordat de bal daadwerkelijk achter doelman Guus Bartholomé lag. Tahir Akhamrane, de afgelopen seizoenen nog actief voor het zondagelftal, ging gemakkelijk langs zijn man en legde de bal terug op Fare. De spits kon de bal aannemen en de 0-1 binnen prikken.

Twee minuten dacht JOS al de gelijkmaker gevonden te hebben, maar werd de treffer van Rody Roos afgekeurd wegens buitenspel. De thuisploeg kwam iets beter in de wedstrijd en kreeg op slag van rust zelfs nog een enorme kans om op gelijke hoogte te komen. Soufyan Riani gooide echter zijn trukendoos open in plaats van koelbloedig af te ronden, waardoor de mogelijkheid verloren ging.

hav-article-jos-zee-2

Na de rust nam Zeeburgia het heft weer in eigen hand. Fare en invaller Davey de Witte (ex-JOS) hadden hun vizier alleen niet op scherp staan. Hiermee hielden de gasten JOS in de wedstrijd, waar het vertrouwen in een resultaat groeide. En met succes. Een klein kwartier voor tijd werd een afgemeten voorzet van Roos uitstekend raak gekopt door Bas Visscher, die boven iedereen uit torende: 1-1.

De gelijkmaker was, zeker op basis van de tien minuten daarvoor, verdiend voor de thuisploeg. Zeeburgia had de regie een uur lang in handen, maar gaf de controle weg en kreeg deze niet meer terug. Met tien man, door twee gele kaarten voor Fare, bleef het zoeken naar de 1-2. Deze viel echter bij het ingaan van de blessuretijd aan de andere kant. Verdediger Oussama Al Mobaress probeerde een kopbal van Roos nog tevergeefs tegen te houden met zijn handen, maar kon de nederlaag niet voorkomen.

“Die rode kaart heeft natuurlijk wel geholpen”, erkent Pel. “Ik wist een beetje wat ik kon verwachten van Zeeburgia, wij hebben ze zeker niet onderschat. Ik heb van de wedstrijd genoten. Het niveau lag ook erg hoog.” Bij promovendus Zeeburgia verandert deze nederlaag nog niks aan het ultieme doel. “Wij hebben een fantastische ploeg en draaien zeker bovenin mee”, zegt Tulis zelfverzekerd. “Het kampioenschap is onze doelstelling, daar zijn wij niet bang voor.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse C.

Foto’s RickySportphotography