JOS/Watergraafsmeer komt ook tijdens thuisduel met SJC niet tot winst

JOS/Watergraafsmeer wacht in de Hoofdklasse nog altijd op de eerste competitiezege van 2017. De ploeg van Roy van der Mije kwam zondagmiddag ook niet tot winst tegen SJC uit Noordwijk, nadat het dit jaar eerder gelijkspeelde tegen De Meern en verloor van ADO’20 en Hollandia. “Het zit niet mee”, zei Van der Mije na afloop.

De oefenmeester sloeg daarmee de spijker op zijn kop, want in de tweede helft had JOS na een handsbal recht op een penalty, maar kreeg het die niet. “”De teleurstelling is groot, maar over de instelling in vooral de tweede helft kan ik alleen maar tevreden zijn”, aldus Van der Mije.

Patrick Lokken kreeg zondagmiddag de eerste (kleine) mogelijkheid van de wedstrijd. De ervaren spits kreeg de bal op kansrijke positie aangespeeld, maar nog voor hij gevaarlijk kon worden, verspeelde hij hem. Daarna probeerden de Amsterdammers, waar Maurice Renger weer eens mocht starten, het de tegenstander lastig te maken. Dat lukte voor rust slechts sporadisch. Daarbij werd ook met een schuin oog gekeken naar Renger, want de 34-jarige nummer 10 wacht al enige tijd op zijn honderdste goal in het shirt van JOS.

De gasten uit Noordwijk waren nog het dichtst bij een snelle treffer, maar tot opluchting van JOS-doelman Raymond Dirven rolde het leer na tien minuten net voor langs.

Na iets meer dan een kwartier kwamen de Amsterdammers wederom goed weg nadat verdediger Naoufal Haddadi op knullige wijze de bal verspeelde doordat hij op de achterlijn een speler wilde uitkappen. Sten Goosen profiteerde bijna. Daarna was het de beurt aan Martijn Walter (kopbal). In de 37e minuut was er geen houden meer aan. Raymond van Heijningen troefde Ian Refos op snelheid af, waarna Goosen kon intikken: 0-1. “Die treffer viel te gemakkelijk”, vond Van der Mije. In de tweede helft drong JOS meer aan, maar de gasten kregen na rust de eerste grote mogelijkheid op de tweede treffer. Dirven wist na een schot van Van Heijningen met een katachtige redding de 0-2 te voorkomen.

Daarna was het tot drie keer toe de beurt aan Alex de Bruijne, maar de naar voren geschoven aanvoerder van de Amsterdammers had geen geluk in de afronding. Aan de andere kant toonde SJC, dat als de nummer zes begon aan het duel begon, zich ook niet effectief. Toch viel er nog één treffer. Dandy Steenvoorden zorgde voor de 0-2 eindstand.

“Dat was zuur, want wij kregen kansen genoeg”, blikte Van der Mije terug, die achterin extra zekerheid had ingebouwd na de vele tegentreffers van de afgelopen weken. “Dat pakte in grote delen van de wedstrijd goed uit. Daarom is het extra jammer dat wij onszelf niet hebben beloond.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag Hoofdklasse.