JOS/Watergraafsmeer start met zege in De Meern

JOS/Watergraafsmeer heeft in de zondag Hoofdklasse goede zaken gedaan door de competitie te starten met een zege. In de eerste officiële wedstrijd onder leiding van de nieuwe trainer Roy van der Mije werd De Meern met 1-2 verslagen. Sterkhouders Alex de Bruijne en Patrick Lokken waren van groot belang voor de Amsterdammers.

In de eerste helft ging het spel over en weer, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. Daar had het weer misschien wel een hand in. Onder felle regenbuien was het voor beide ploegen moeilijk om te voetballen. Een paar mogelijkheden aan beide kanten konden doelmannen Colby Harmon (JOS/Watergraafsmeer) en Taner Memili (De Meern) niet verontrusten. De brilstand bij rust was dan ook de juiste verhouding.

MAR_0187-1

Na rust werd het weer en het voetbal beter. Er kwamen steeds meer kansen. Zo raakte Gökhan Yasar namens de thuisploeg de lat en dwong JOS-aanvoerder Maurice Renger uit een vrije trap doelman Memili tot een uiterste redding. JOS/Watergraafsmeer slaagde er uiteindelijk in om de doelpuntloze tussenstand te doorbreken. Alex de Bruijne schoot de bal na ruim een uur spelen hard langs Memili: 0-1.

MAR_0217-1

JOS/Watergraafsmeer probeerde de voorsprong over de streep te trekken en had daarbij geluk toen De Meern-invaller Jesse Schuin vijf minuten voor tijd de lat raakte. Aan de andere kant zorgde Patrick Lokken voor de beslissing. Met een lob verschalkte de aanvaller Memili: 0-2. De Meern had te weinig tijd om nog een goed resultaat te halen. De thuisploeg deed nog wat terug via Yasar (1-2), maar zag JOS/Watergraafsmeer met de volle buit terugkeren naar Amsterdam.

Zo is de ploeg van Roy van der Mije goed van start gegaan in de competitie. Volgende week ontvangt JOS/Watergraafsmeer op eigen veld ADO ’20, dat eveneens de eerste competitiewedstrijd wist te winnen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag Hoofdklasse.

Verslag en foto’s Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!