JOS/Watergraafsmeer uitgeschakeld door fitter Loosdrecht

De zaterdagtak van JOS/Watergraafsmeer heeft de degradatie van de zondagploeg niet kunnen opvrolijken. De nacompetitiereturn bij Loosdrecht ging met 2-1 verloren voor de formatie van Richard Pel. Doordat de heenwedstrijd in Amsterdam op 1-1 eindigde is het seizoen klaar voor de zaterdag derdeklasser.

JOS kan ondanks de uitschakeling terugkijken op een mooi seizoen, maar na afloop was de stemming toch anders. “De teleurstelling is groot. Wij wilden er vol voor gaan en ze hebben alles gegeven in de hitte. We hebben nog die grote kans van Soufyan Riani gehad. Als we op 1-2 waren gekomen, had ik het nog wel willen zien. Voor een paar jongens is vandaag de Ramadan begonnen. Het was extra zwaar voor ze. De krachten vloeiden bij ons na rust weg. We spelen normaal volle druk vooruit en ik wist dat we dat nooit gingen volhouden. Loosdrecht heeft een doelpunt meer gemaakt dan wij en is de terechte winnaar”, keek Pel terug.

De 48-jarige oefenmeester zat zaterdag als coach en als wisselspeler op de bank. Pel moest een aantal basisspelers missen waarvan onder andere Stanley Jongkind die een beenbreuk opliep. Het dun bezette JOS opende het bal voortvarend. Joash Johnson anticipeerde na negen minuten het best op een lange bal van doelman Guus Bartholomé en bracht de gasten aan de leiding.

Door deze vroege tegengoal was Loosdrecht wakker geschud. De thuisploeg kreeg een drietal behoorlijke kansen. Bartholomé redde knap op pogingen van achtereenvolgens Edwin Klok, Michel Kamer en Patrick Bonhof. Tien minuten voor rust moest de sluitpost van JOS alsnog vissen. Michael van der Schagt bekroonde een slimme actie met een inzet via de binnenkant paal in de verre hoek: 1-1.

Met deze stand was de boel over twee duels weer volledig in evenwicht. JOS had daar vlak voor de pauze verandering in moeten brengen. Johnson stoomde sterk door via de rechterkant en bracht de bal in de zestien. Niek Roet en Ibrahim Belhadi hadden beiden de 1-2 op de pantoffel, maar verzuimden de trekker over te halen.

In het eerste kwartier na de pauze regende het kansen. JOS-aanvaller Sander Willems verraste bijna zijn eigen doelman en Raymon Lagerburg raakte voor Loosdrecht uit een vrije trap de lat. Aan de overzijde was Lucien Fraenck gevaarlijk en de grootste kans was voor Riani die veel te veel tijd nodig had.

Loosdrecht had de langste adem en Lagerburg blinkte uit voor de gastheren. De vleugelspeler bereikte vlak voor de tweede drinkpauze vanaf links met een hoge voorzet Klok, die uithaalde in de verre linker hoek: 2-1. JOS hield hoop en bleef op zoek naar de gelijkmaker en dus de verlenging. De bezoekers kregen nog kansen via Riani en Belhadi, maar beiden mikten naast. In de blessureminuten voorkwam Willems met een goede ingreep de 3-1 van Bonhof.

Voor JOS zit het erop voor dit voetbaljaar. Loosdrecht bereikt de finale tegen Altius. “Ik vond dat hun nummer tien (Raymon Lagerburg red.) vandaag het verschil maakte. In de heenwedstrijd deed Joash Johnson dat voor ons. Daarin hadden wij meer kansen dan vandaag. Maar dan moet je ze maken. We hebben na de winterstop een uitstekende serie neergezet en er hard voor gewerkt. Aantrekkelijk voetbal, volle druk vooruit. De zondagtak heeft veel kritiek gekregen vanwege het spel, terwijl veel mensen het een genot vonden om naar ons te kijken. Ik kan mijn ploeg niets verwijten, ze hebben gestreden als leeuwen.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie zaterdag.

Verslag en foto’s: Justin Crombeen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)