Kan JOS nu wel een

JOS/Watergraafsmeer verliest op onfortuinlijke wijze van Westlandia

In de zondag hoofdklasse heeft JOS/Watergraafsmeer verloren van koploper Westlandia. De ploeg van trainer Sander Middelbeek verloor zondag met 2-3. In de slotminuten kreeg een speler van Westlandia nog de bal tegen de hand, maar de scheidsrechter wuifde het weg.

In de negende minuut kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. Jeroen Spruijt glipte door de verdedigingen van de Amsterdammers en haalde van zo’n vijftien meter doeltreffend uit. De treffer van Spruijt was een streep door de rekening van JOS.

Enkele minuten eerder kreeg Maurice Renger de kans op de 1-0, maar de routinier stuitte op de doelman. Toch mocht het publiek na ruim een half uur alsnog juichen voor JOS. Patrick Lokken profiteerde van een blunder van Westlandia-doelman Edgar Leerdam. De 36-jarige spits kopte van dichtbij raak: 1-1.

Fot Martin van Zurk: Patrick Lokken zorgt voor de 1-1
Fot Martin van Zurk: Patrick Lokken zorgt voor de 1-1

Hoewel de gasten voetballend sterker waren, pakte JOS direct na rust brutaal de leiding. Tom de Lange kreeg de bal met een gelukje mee, waarna hij het leer op vakkundige wijze langs de keeper schoof.

Een zege bleek er voor de formatie van Middelbeek, die gedurende het duel de beste kansen kreeg, niet in te zitten. Westlandia kwam via een treffer van Sensoy Erkan langszij en de boomlange invaller Marcel de Bruijn bezorgde de koploper uiteindelijk de overwinning.

Foto Martin van Zurk: Tom de Lange site JOS op voorsprong
Foto Martin van Zurk: Tom de Lange zet JOS op een 2-1 voorsprong

Na de goal van De Bruijn kreeg Lokken nog een grote mogelijkheid, maar de ervaren aanvaller hield oog in oog met de doelman het hoofd niet koel. Hij schoot op de benen van de keeper. In de slotminuten had JOS nog meer pech toen de scheidsrechter geen strafschop gaf na een overduidelijke handsbal van matchwinnaar De Bruijne.

Wel of geen hands?
Wel of geen hands?

Door zesde nederlaag op rij is JOS/Watergraafsmeer nog niet veilig. De ploeg van Middenbeek heeft in de resterende vijf competitieduels nog een aantal punten nodig. Bekijk hier de actuele stand.

Foto’s Martin van Zurk

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)