JOS/Watergraafsmeer (zaterdag) plaatst zich verrassend voor nacompetitie

Een feestje vanwege een periodetitel in de zaterdag derde klasse C is altijd leuk, maar bij JOS/Watergraafsmeer ging het eigenlijk meer om wat er komen zal: de eerste nacompetitiewedstrijd tegen Loosdrecht. Het doel is promotie naar de tweede klasse en trainer Richard Pel is vol vertrouwen.

“Ik vraag mij af welke ploeg ons, in deze flow, kan stoppen.” Duidelijke woorden van de oefenmeester na afloop van de ruime overwinning (8-2) op middenmoter Robinhood. “Sinds de winterstop zijn wij een echt team, een collectief geheel, en dat heeft ons naar de vierde plaats geleid. We zijn al een kleine twee maanden ongeslagen en het is prettig voor een trainer om met zo’n groep samen te kunnen werken. Dat het wordt beloond met nacompetitievoetbal kan ik alleen maar trots op zijn. Het is toch een prijs.”

Bij een overwinning verzekerden de Amsterdammers zich van een periodetitel, als hoogstgeklasseerde ploeg op de ranglijst zonder prijs. Binnen één minuut was het bal al geopend door Niek Roet. De spits van JOS maakte er uiteindelijk vijf. “Er stond geen maat op hem. Bij rust hadden we een 4-0 voorsprong te pakken en was het eigenlijk al gespeeld. Wanneer wij de dubbele cijfers hadden gehaald, zou Robinhood alsnog niets te zeggen hebben.”

Joash Johnson (twee) en Soufian Riani (eentje) zorgden uiteindelijk voor de in totaal acht treffers voor de thuisploeg, die daarmee Kockengen achter zich houdt op de ranglijst. In de nacompetitie wacht als laagst geklasseerde periodekampioen een tweeluik tegen Loosdrecht, de nummer elf van de zondag tweede klasse B. “Wij kennen ze nog van vorig seizoen (Loosdrecht werd kampioen in 3C, red.). In deze vorm hebben wij zeker een reële kans op het bereiken van de volgende ronde. Iedereen is enorm gedreven en er helemaal mee bezig. Prachtig om dat te zien.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand in de zaterdag derde klasse C.

Archieffoto: Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!