Home / Algemeen / Journalist amateurvoetbal hoofdpersoon in docu over de benen van Overmars

Journalist amateurvoetbal hoofdpersoon in docu over de benen van Overmars

Annemarie Postma, journalist van Het Parool over het amateurvoetbal in Amsterdam, is de hoofdpersoon in de documentaire ‘De benen van Marc Overmars’ van Thomas Rijsman. Het filmwerk en montage zijn van een van onze fotografen Tom Poederbach. Het Amsterdamsche Voetbal geeft kaarten weg voor de première!

‘De benen van Marc Overmars’ is de debuutfilm van Thomas Rijsman, speler van het eerste zaterdagelftal van AFC. In de documentaire wordt de voetballer Overmars geschetst door de ogen van zijn grootste fan: Parools sportjournalist over het amateurvoetbal Annemarie Postma.
Benen van Overmars

Postma (26) is al sinds kind fan van Overmars. Hoe dat komt? Dat is de vraag die maker Thomas Rijsman zich zelf stelt in deze film. Hij daagt haar uit om over haar relatie met Overmars te schrijven. Het mondt uiteindelijk uit in een verhaal in Hard Gras en nu dus in een documentaire.

Jan Mulder noemde de documentaire een ‘feest der herkenning’. Marc Overmars noemde de film ‘veel te veel eer’. De première van ‘De benen van Marc Overmars’ is op zondag 2 november in The Movies (aanvang 11:30 uur) en zal tevens te zien zijn tijden het Total Football Festival op zaterdag 8 november (aanvang 22:00 uur) in Felix Merites.

Annemarie Postma interviewt Siem de Jong
Annemarie Postma interviewt Siem de Jong

Het Amsterdamsche Voetbal geeft drie keer twee kaarten weg voor de premier op zondag 2 november. Om kans te maken op de toegangskaarten hoeft u alleen maar een mail te sturen naar info@hetamsterdamschevoetbal.nl met uw gegeven o.v.v. De benen van Overmars. Onder alle inzenders verloten wij 3×2 kaarten.

Bekijk hier de trailer: