Jubilaris Peter Verbaken leidt RKAVIC met vier treffers naar eerste overwinning

Na drie nederlagen heeft RKAVIC voor het eerst gewonnen in de zaterdag derde klasse B. De ploeg van Maurice Kuijper was met 5-1 in de derby te sterk voor Ouderkerk. De gevierde man bij de thuisploeg was Peter Verbaken, die in zijn 300ste wedstrijd voor RKAVIC zijn 200ste doelpunt maakte. De 33-jarige aanvaller scoorde in zijn jubileumwedstrijd uiteindelijk vier keer.

Al vroeg in de wedstrijd probeerde een gretig RKAVIC de leiding te pakken. Peter Verbaken kreeg twee goede mogelijkheden, maar wist niet tot scoren te komen. Na tien minuten spelen lukte dat Jasper Koopmans wel. Op aangeven van Christiaan van Leenen tikte Koopmans de bal over Ouderkerk-doelman Rene de Jong en hij zette de thuisploeg op een verdiende 1-0 voorsprong.

Ouderkerk had niets in te brengen tegen RKAVIC, maar het bleef bij 1-0. Achtereenvolgens Verbaken en Van Leenen zagen hun pogingen knap gered worden door De Jong. Vlak nadat de gasten via Imad El Boutaibi (vlak over het doel) de eerste kans van de wedstrijd kreeg, breidde RKAVIC alsnog de score uit. Het was Verbaken die na een half uur op aangeven van Van Leenen in zijn jubileumwedstrijd de 2-0 binnen schoot.

Imad El Boutaibi (Ouderkerk) probeert zich een weg te banen tussen twee verdedigers van RKAVIC.

Het betekende de definitieve tik voor Ouderkerk. Een minuut na de 2-0 kreeg RKAVIC zelfs een kans om nog verder uit te lopen, maar nadat Koopmans eerst op de lat schoot, was het Verbaken die zijn schot gestopt zag worden door doelman De Jong. Enkele minuten later was het alsnog raak voor de thuisploeg. Uit een voorzet van Jesper Davidse kon Verbaken in het strafschopgebied eenvoudig de bal aannemen, de keeper omspelen en de 3-0 hard tegen de touwen schieten.

Zes minuten voor rust completeerde Peter Verbaken zijn hattrick. Een voorzet van Hugo Uiterloo werd door de 33-jarige aanvaller binnen gekopt (4-0). Het betekende zijn 200ste doelpunt in zijn 300ste wedstrijd voor de Amstelveners. Verbaken: “Ik wist dat het eraan zat te komen, had er stiekem ook op gehoopt, maar dan is het extra mooi om dit jubileum met een hattrick te vieren. Normaal ben ik nuchter, maar nu vierde ik mijn derde doelpunt wel.”

Ook in de tweede helft ging RKAVIC verder met waar het mee bezig was: scoren. Na een afgeslagen corner werd een lage voorzet van Christiaan van Leenen door Verbaken binnen getikt. Met zijn vierde doelpunt van de middag bracht de jubilaris de thuisploeg na 48 minuten op een 5-0 voorsprong. De wedstrijd leek beslist, al ging Ouderkerk hard op zoek naar een eretreffer. Hiervoor kregen de gasten twee enorme mogelijkheden, maar Thorben Krenten en Cor Kreb konden allebei van dichtbij niet tot scoren te komen.

Na een uur spelen deed Ouderkerk alsnog iets terug. Een lage voorzet van Herns Agyemang-Duah werd binnen gelopen door Krenten (5-1). Voetballend kon Ouderkerk beter meedoen, maar de grote mogelijkheden bleven uit. Een minuut voor tijd gunde RKAVIC-trainer Maurice Kuijper jubilaris Peter Verbaken een welverdiende publiekswissel; de overwinning was toch al binnen: 5-1.

Zijn vierde treffer van de middag betekende voor Peter Verbaken zijn 201e doelpunt voor RKAVIC.

Voor Kuijper was het een opluchting dat zijn RKAVIC na drie nederlagen op rij eindelijk met drie punten van het veld afstapte. “We hebben onszelf eindelijk beloond, iets wat de afgelopen weken telkens niet lukte. Op basis van de eerste helft is deze overwinning zeker verdiend. We waren heer en meester. Daarna werden we iets te makkelijk, maar complimenten aan mijn team dat we deze derby hebben gewonnen.”

“Een dik verdiende nederlaag, dat is wel duidelijk”, concludeerde Ouderkerk-trainer Lex van der Horst. “We mochten blij zijn dat het maar 4-0 stond bij rust, onze doelman Rene de Jong hield de schade knap beperkt. We weten dat het voor ons een lastig seizoen wordt, we zijn af en toe nog geen team. En vandaag werden we keihard met de neus op de feiten gedrukt.”