roda'23

Jubilerend RODA’23 heeft genoeg aan een half uur goed voetbal tegen ZAP

Een half uur goed voetbal was voor RODA’23 genoeg om tegen ZAP in Breezand een resultaat te halen. ,,We hadden niets te vertellen in de beginfase”, was trainer-coach Bnar Toofeek realistisch. Toch ging zijn RODA er met de volle buit vandoor: 2-5.

“We hebben dan wel met ruime cijfers gewonnen, maar eigenlijk vind ik dat geflatteerd. ZAP was beter, wij maken zelf verkeerde keuzes aan de bal. Nee, het was zeker niet goed de eerste fase. Toch gaven we niets weg en kon ZAP geen doelpunt maken. Daarna hebben we een half uur erg goed gespeeld en dat was voldoende voor de overwinning”, analyseerde Toofeek. Thomas Steinhart opende de score, hij kapte zijn directe opponent goed af: 0-1. Daarna scoorden Quint Piris, Douwe Leenders (zondagmiddag dé uitblinker bij de Amstelveners) en opnieuw Steinhart. Met een comfortabele scoren van 0-4 kon gerust worden.

roda'23

Nog altijd maakt deze bekerronde deel uit van de voorbereiding, ook bij RODA. ,,Iedereen willen we laten spelen, dus ook veel wissels. ZAP kwam gebrand uit de kleedkamer. Ze knokte echt voor elke meter. Dat bracht ons behoorlijk in de problemen. We brachten als team niet op wat we in de eerste helft wel konden. ZAP had het tactisch beter voor elkaar en daar kregen wij geen vat op en dus geen antwoord.”

Douwe Leenders was opnieuw trefzeker, voordat ZAP twee keer wat terug kon doen. Eindstand: 2-5. ,,De groep heeft zelfvertrouwen, dat is duidelijk.”

Toofeek vervolgt: ,,Onze voorbereiding is prima. Niet top, mede door vakanties. Conditioneel is het daarom nog niet optimaal. We hebben tot nu toe veel wedstrijden gespeeld. Veel getraind. We moeten weer even aan elkaar wennen. Ik rouleer ook veel. Nu begint het steeds meer vastere vorm te krijgen. De ploeg is bij elkaar gebleven, dat is prettig. Veel blijft hetzelfde, maar op bepaalde plekken is meer concurrentie.”

RODA wist afgelopen seizoen lang mee te doen voor meerdere prijzen, maar uiteindelijk greep het overal naast. Toofeek denk dat er dit seizoen weer kansen liggen. ,,Ik heb er alle vertrouwen in dat we resultaten kunnen halen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Spelers stralen vertrouwen uit, maar dat is ook onze valkuil. Wij kunnen geen wedstrijden op tachtig procent afdraaien. Ik ga echt een beroep doen op de volwassenheid van de spelers. We moeten minstens zo intens het seizoen gaan beleven als vorig seizoen.”

Foto’s: Koos van der Leest

RODA speelt zondag 10 september op Sportpark Bovenkerk de thuiswedstrijd tegen AGB. Deze bekerwedstrijd vangt aan om 14.00 uur.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)