Home / Algemeen / Kaars: “AZ zie ik wel zitten hoor”

Kaars: “AZ zie ik wel zitten hoor”

Zeventien doelpunten in acht wedstrijden. Het is een ongekend aantal voor een spits in de Derde Divisie. Dennis Kaars blijft maar doorgaan met scoren. Ook tegen HSC’21 afgelopen weekend maakte hij er weer twee. Veelvuldig wordt er aan hem gevraagd of er geen belangstelling uit het betaalde voetbal is. Steeds is het antwoord nee, maar nu lijken AZ, Go Ahead Eagles en Volendam  toch interesse in de 28-jarige aanvaller te hebben.

Kaars voelt zich vereerd met de belangstelling maar reageert nuchter. Kaars: “Niemand heeft zich gemeld bij mij of de club. Het is leuk dat het geroepen wordt en dat ze zijn komen kijken, maar er moet heel wat gebeuren wil ik bij De Dijk weg gaan. Voor clubs als Telstar of Almere City ga ik niet weg. Daar heb ik het veel te veel voor naar mijn zin. Het niveau moet echt een verbetering zijn. Daarnaast moest het systeem me liggen en natuurlijk spelen ook de financiën een rol.”

John van den Brom zat voor de aanvaller op de tribune tijdens het duel tegen Westlandia in Naaldwijk en ook tijdens de wedstrijd tegen Vitesse zat AZ voor hem op de tribune. Tegen Westlandia won De Dijk met met 4-3 en Dennis Kaars scoorde drie keer (bekijk hier de doelpunten van Kaars tegen Westlandia). Trainer Jochem Twisker bevestigt de belangstelling van AZ. “Maar er is nog niets concreet hoor. Ik weet dat Van den Brom hem heeft bekeken”, zegt de oefenmeester.

20160904 De Dijk Jong Graafschap foto Rob Beense Kopbal Dennis Kaars
Foto Rob Beense: Ook tegen Jong De Graafschap wist Dennis Kaars te scoren

Een eventueel vertrek van Kaars naar AZ (of een andere club) zou in de winterstop mogelijk zijn. De KNVB heeft namelijk ook voor contractspelers in de hoogste divisies van het amateurvoetbal namelijk ook een winter transferwindow mogelijk gemaakt. Er zal dan wel een afkoopsom voor de spits betaald moeten worden, want Kaars heeft nog een contract tot het eind van het seizoen bij de De Dijk. Voor een club als AZ staat Kaars wel open. “AZ is echt een mooie club en nog lekker dicht bij huis ook. Het zou toch wat zijn als je op je 28ste je debuut kunt maken in de eredivisie. Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen. Jullie zijn de eerste die het horen als er echt iets gaat spelen.”

Foto’s Rob Beense/bewerking HAV

Send this to a friend