Kaars en Tayeb schieten De Dijk naar vijfde zege op rij

Hoofdklasser De Dijk heeft een zwaarbevochten zege geboekt op RKAVV. De bevrijdende 2-0 werd in de 89ste  minuut op het scorebord gezet. Chakib Tayeb gaf de bal voor, maar via een tegenstander verdween het leer in het doel. Dennis Kaars maakte de openingstreffer, die te zien is in de Terugblik.

Met doelman Michiel van Kampen, die de zieke Stephan Veenboer verving, op doel ging De Dijk goed van start. Dat resulteerde na 21 minuten in de 1-0. Maarten Woudenberg gaf van achteruit een subtiele steekpass, waarna Kaars simpel kon afronden. De topschutter van de ploeg van Ale van der Zee en Marco van Galen schoot via de binnenkant van de paal raak.

Foto Rob Beense: Deze keer wordt Dennis Kaars wel van een treffer afgehouden

Direct daarna maakte Tayeb bijna de 2-0. De aanvaller fopte zijn tegenstander met een schijnbeweging en haalde vanaf bijna twintig meter uit. RKVAVV-doelman Mike ten Kroode wist de bal ternauwernood onder de lat vandaan te tikken.

Nog voor de eerste helft om was, werden de gasten ook gevaarlijk. Tot twee keer toe werd een inzet van RKAVV  van de lijn gehaald. Direct na rust had De Dijk een engeltje op de lat, een voorzet belandde op het houtwerk .

foto rob beense 06032016 el aamrani tegen rkavv
Foto Rob Beense: El Aamrani moest een kwartier voor tijd met een liesblessure het veld verlaten

Na 65 minuten kwam De Dijk, dat na rust matig speelde, wederom goed weg. Van Kampen onderschepte zowel de bal als RKAVV-spits Rowendy Schoop, maar de scheidsrechter zag er geen penalty in. Dit tot ontsteltenis van Bas Steffens. De oefenmeester van de gasten schoot uit zijn slof en werd van het veld gestuurd.

Veel maakte dat niet uit, want Steffens ging naast de dug-out staan en overlegde zichtbaar met zijn assistent op de bank. Tayeb had daar allemaal geen oog voor. De balvirtuoos van De Dijk maakte na 89 minuten de bevrijdende 2-0. Daarmee schoot hij zijn ploeg, die in het laatste kwartier met kunst- en vliegwerk stand hield, definitief in veilige haven.

De enige smet op de zege was het uitvallen van Mostapha el Aamrani. De flankspeler verliet na 78 minuten, met waarschijnlijk een liesblessure, het veld.