Kaars, Koopman en Wiltenburg naar Gambia

Dennis Kaars, Alje Wiltenburg (beide De Dijk) en AFC-er Pieter Koopman zijn gisteren (maandag) naar Gambia vertrokken. Waar de reis in eerste instantie alleen bedoeld was als een vakantie, krijgt het nu een maatschappelijk karakter. De voetballers gaan een training geven aan de Gambiaanse jeugd.

De drie topamateurs onderbreken hun vakantie een dag om in Aljamdu training namens de FUN Foundation: een organisatie die de kwaliteit van leven van de jongeren in Gambia wil verbeteren. Dit doen ze onder meer door het geven van voetbaltrainingen. Ron Brouwer: “Dennis Kaars benaderde ons om te vragen of hij tijdens zijn vakantie iets voor ons kon betekenen. Samen met onze lokale mensen in Gambia hebben we nu afgesproken dat ze daar een training gaan geven. Dat is natuurlijk geweldig. Naast dat ze natuurlijk goed kunnen voetballen laten ze zo zien dat ze fantastische mensen zijn. Dit zijn fantastische ambassadeurs voor ons.”

Alje Wiltenburg, die zondag tegen JVC Cuijk uitviel met een lichte blessure, verheugt zich enorm om de reis. Wiltenburg: “Ik ga gewoon met mijn vriendin op vakantie. Net zoals Dennis en Pieter. Toen kwam Kaars ineens met het idee om daar een training te gaan geven voor de FUN Foundation. Ik ben blij dat ik mijn steentje op deze manier kan bijdragen. Aljamdu ligt echt in de binnenlanden van Gambia en het is er ontzettend heet. Ik denk dat als we twee uur een training gegeven hebben dat we er wel helemaal door heen zitten. Het is toch even wat anders dan op je resort lekker luieren. Ik denk dat het heel dankbaar is om dit te mogen doen.”

Koopman: “Ze hebben daar bijna helemaal niets, dus we nemen ook wat spullen mee. Ik heb van AFC kleding gekregen en ook mijn teamgenoten hebben spullen verzameld die we daar kunnen uitdelen. Ik hoop op deze manier de jeugd een mooie dag te laten beleven. En voor mij is het mooi dat ik nog een beetje een bijdrage kan leveren voor een goed doel tijdens mijn vakantie.”

Kaars, Koopman en Wiltenburg zijn maandag (gisteren) vetrokken naar Gambia en hebben van Het Amsterdamsche Voetbal een camera meegekregen om een reisverslag te maken.

Foto FUN Foundation: Dennis Kaars en Ron Brouwer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)