Kaars zet De Dijk op het goede spoor tegen Jong FC Den Bosch

De Dijk heeft in de Derde Divisie Zondag de elfde zege van het seizoen geboekt. Dennis Kaars zette de koploper uit Amsterdam na 24 minuten op het goede spoor. De topscorer van De Dijk liet FC Den Bosch-doelman Konrad Sikking uit een vrije trap kansloos. Het bleek het startsein voor een gemakkelijke middag: 3-0.

Staartploeg Jong FC Den Bosch deelde zondagmiddag de eerste speldenprik uit. Oussama Bouyaghlafen schoot uit een voorzet vanaf de rechterkant over. Enkele minuten later was het 18-jarige talent opnieuw gevaarlijk toen hij doorkwam aan de linkerkant. De Dijk had mazzel dat zijn inzet net niet werd binnen gewerkt door een ploeggenoot.

Foto Rob Beense | Chakib Tayeb

De Dijk, waar Dennis Kaars in de basis begon na een intensieve stageweek bij eredivisieclub Sparta Rotterdam, kreeg na 24 minuten de eerste echt goede kans uit een vrije trap, die Kaars gedecideerd opeiste. De nummer negen nam plaats achter de bal en schoot op werkelijk schitterende wijze voor de twintigste keer raak in de Derde Divisie. Vanaf de zijkant van het strafschopgebied knalde hij het leer in de verre hoek (1-0).

Het was een streep door de rekening van de Brabanders, die vrij goed begonnen aan het duel. Na de 1-0 trokken de Amsterdammers het duel meer en meer naar zich toe en doken de bezoekers slechts sporadisch op voor het doel van De Dijk-doelman Jeroen Verhoeven. Nabil el Gourari kreeg vijf minuten voor rust nog een aardige kans op de 2-0, maar zijn schot uit de draai gaf hij geen genoeg kracht mee. Daardoor kon de keeper van de Brabanders zijn inzet op simpele wijze onschadelijk maken.

Foto Rob Beense | De inzet van Nabil el Gourari wordt gekeerd door
Foto Rob Beense | De inzet van Nabil el Gourari wordt gekeerd door Sikking

Na 53 minuten verscheen de 2-0 alsnog op het wedstrijdformulier. Achmed Ahahaoui kopte met het hoofd raak, nadat hij enkele minuten eerder El Gourari instelling had gebracht. De middenvelder stuitte na knap terugleggen op de vuisten van de doelman. Kaars had na zestig minuten de 3-0 op zijn schoen, maar inzet werd geblokt. Daar treurde echter niemand om, want Kevin Westmaas stond goed op te letten en liet Sikking van dichtbij voor de derde keer van de middag kansloos.

Het bleek ook direct het laatste wapenfeit van Kaars. De topschutter werd twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald door trainer Jochem Twisker. Mostapha el Aamrani was zijn vervanger. Zonder Kaars kwamen de Amsterdammers uiteindelijk niet meer tot scoren. De gasten waren nog het dichtst bij een goal, maar Verhoeven toonde in de slotfase zijn waarde.

Foto Rob Beense | Nabil el Gourari

,,Het was een vergelijkbare pot als vorige week. Alleen toen kreeg Jong Achilles’29 in de slotfase een dot van een kans en nu kreeg Jong FC Den Bosch die aan het begin van het duel”, zag De Dijk-trainer Jochem Twisker.  ,,Ik vond ons overigens in de eerste helft niet goed spelen. Zo lag onder andere het baltempo te laag. Na rust ging dat beter en kwam er ook meer beweging in de ploeg.”

De coach vertelde daarna waarom hij zijn topschutter wisselde. ,,Hij heeft een drukke week gehad bij Sparta Rotterdam. Hij kan dus wel wat extra rust gebruiken.” Komende week heeft Kaars weer een gesprek bij Sparta en dan zal er hoogstwaarschijnlijk meer duidelijkheid komen over zijn toekomst.

Klik hier voor de uitslagen, het programma en de stand in de zondag Derde Divisie.