Home / Algemeen / Kaartenregen bij Purmersteijn, dat duel eindigt met 9 man en 1 punt
Mo el Bouziani

Kaartenregen bij Purmersteijn, dat duel eindigt met 9 man en 1 punt

Na het doelpuntrijke gelijkspel van vorige week tegen RKAVV, speelde Purmersteijn dit weekend wederom gelijk. Tegen VOC werd het 1-1. En zat was zuur voor Purmersteijn, dat de wedstrijd met negen man eindigde: de tegengoal viel pas in blessuretijd.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg VOC de eerste 100% kans toen de bal op de stip ging. Yannick Koevermans ging achter de bal staan, maar Nick van Santen kon redden op deze inzet. Halverwege de eerste helft moet Purmersteijn opnieuw aan de noodrem trekken als Teun van der Donk er vandoor is. Dat doet Joey Mers dan ook stevig, waardoor de scheidsrechter niets anders kan doen dan hem rood geven.

Met nog bijna 70 minuten te gaan is Purmersteijn dus in ondertal, maar het lijkt de ploeg eerder te helpen dan in de weg te zitten. Niet lang na de rode kaart valt namelijk de 1-0. Een bal belandt in het strafschopgebied voor de voeten van Luke Abelskamp, die vrij ik kan schieten.

Na rust probeert Purmersteijn te blijven voetballen, ondanks dat het met tien man staat. Zowel Purmersteijn als VOC slaagt daar eigenlijk nauwelijks in, waardoor het een Hoofdklasse-onwaardige tweede helft wordt. Ook de scheidsrechter draagt daaraan bij en zo moet met nog een half uur te gaan ook VOC met tien man verder, als Erwin Nuytinck na een handsbal zijn tweede gele kaart krijgt.

Aan beide kanten ontstaan er mogelijkheden in het resterende half uur, waarvan de grootste voor VOC is. Wessel Verhaar ziet zijn inzet op de paal eindigen. In blessuretijd volgt de goal voor VOC dan alsnog, als Kas Dullemans Van Santen kan passeren. De wedstrijd eindigt curieus, als Mylan Polman zijn tweede gele kaart krijgt voor een vermeende schwalbe. Zo eindigt het duel met 10 gele kaarten en 1 direct rode.

Volgende week staat voor Purmersteijn weer een uitduel op het programma, dan bij HBS.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse Zondag A

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)