Home / Algemeen / Kadoelen iets sterker dan TOB

Kadoelen iets sterker dan TOB

Kadoelen heeft vanmiddag de Noord-Amsterdamse derby met 1-3 gewonnen bij TOB. Over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag, aangezien Kadoelen net iets meer kwaliteit in huis heeft. De ploeg van Rene Hoogendonk vestigt zich hiermee wat steviger in de middenmoot. Voor TOB is het een moeizaam seizoen dit jaar. De ploeg van Dick Trock staat met 2 punten laatste op de ranglijst in zaterdag 3B.

TOB begon redelijk aan de wedstrijd en probeerde mee te voetballen met het hoger geplaatste Kadoelen. Dit leverde veel balbezit op in het eerste kwartier en Marco Tillema kreeg het eerste kansje namens de thuisploeg. Hierna pakte Kadoelen het initiatief en na iets meer dan een kwartier spelen was het raak. Abdelhah el Basraoui kreeg de bal in de zestien en schoot de bal langs keeper Dennis Koorn van TOB en zorgde voor 0-1. Er volgde nog een kansje voor Kadoelen, maar Sharif Willems kopte naast. TOB probeerde wel van zich af te bijten. Kevin Castillo schoot van afstand, maar dit was niet gevaarlijk. In de 23e minuut was er de grootste kans voor TOB, toen Tillema een verlengde corner voor zijn voeten kreeg. De bal werd echter van de lijn gehaald. Bij Kadoelen werd Barry Kuiper steeds actiever en de ploeg probeerde Lorenzo Resida als aanspeelpunt te gebruiken. Dit lukte niet altijd, tot frustratie van Resida. In de 35e minuut haalde hij zijn gram. Hij volleerde een corner direct in de verre hoek en tekende de 0-2 aan. Net waar Kadoelen dacht dat het met deze comfortabele voorsprong kon gaan rusten, zorgde Kevin Castillo van TOB voor de aansluitingstreffer. Hij kapte de bal vanaf rechts naar binnen en haalde uit. Via een verdediger verdween de bal in het doel. 1-2 ruststand en weer hoop voor TOB.

Lorenzo Resida volleert de 0-2 binnen

Meteen vanaf het begin van de tweede helft ging TOB op zoek naar de gelijkmaker en probeerde druk te zetten op het doel van Kadoelen. Met Michel Dol, die centraal een goede wedstrijd speelde en Nigel van Engel die sterk zijn duels aanging moest Kadoelen inderdaad terug. Het werd een echte derby, onder leiding van de uitstekend fluitende scheidsrechter Theo Blommesteijn uit Zwanenburg. De duels werden feller, maar de spelers gingen uitermate sportief met elkaar om. Kadoelen loerde op de counter en was hierin zeer gevaarlijk. Sharif Willems en Bryan Fleischman mikten net naast. In de 76e minuut was het Baary Kuiper namens Kadoelen die de wedstrijd besliste. Hij kreeg de bal op links en dreigde een paar keer om te schieten. Dat deed hij niet, maar slalomde zich naar de goal. In de zestien aangekomen haalde hij wel uit en liet de keeper kansloos. Een mooie goal en de 1-3. Het verzet van TOB was hiermee gebroken. De ploeg probeerde het nog wel, wat typerend was voor de goede instelling, maar spannend werd het niet meer. Met 1-3 pakte Kadoelen de volle winst. TOB deed goed mee, maar was vandaag net iets zwakker.

Abdelhah el Basraoui

Trainer Dick Trock van TOB zag de positieve punten vandaag.
Trock:’We hebben een heel nieuw elftal, nadat er veel jongens zijn weggegaan na vorig seizoen. We hebben vandaag goed meegevoetbald en ik zie dat het iedere week beter gaat. Ik heb veel jongens die vorig jaar in het tweede speelden. Zij moeten nog wennen aan het voetballen in een eerste team. Ik blijf echter hoopvol op de toekomst. Ik weet zeker dat wij ons gaan handhaven.’

Trainer Rene Hoogendonk van Kadoelen was uiteraard blij met de drie punten.
Hoogendonk:’Het was niet onze beste wedstrijd vandaag, maar dat komt ook door TOB. In de eerste helft hadden we het al kunnen beslissen. In plaats daarvan krijgen we een goal tegen en wordt het spannend. In de tweede helft gaan zij drukken en krijgen wij uit de counter een paar opgelegde kansen. Het duurde nog lang voor we die derde maakten. Vandaag miste ik vier basisspelers. Als we compleet zijn wil ik graag een keer voor een periodetitel mee doen dit jaar.’

(Foto’s bestellen van deze wedstrijd? Kijk op www.foto.beense.nl)