Kadoelen paar maatjes te klein voor De Merino’s

Kadoelen is er niet in geslaagd om voor een verrassing te zorgen tegen eersteklasser De Merino’s. Sterker nog, de ploeg van Jordi van Beek ging op eigen veld behoorlijk ten onder. De nummer vier van de zaterdag derde klasse A verloor met maar liefst 0-7.

In Amsterdam-Noord weigerde Kadoelen de kat uit de boom te kijken tegen De Merino’s. Van Beek wilde dat zijn ploeg gewoon haar eigen spel zou spelen. Dit zorgde voor een openingsfase in hoog tempo. Echt gevaarlijk werd Kadoelen niet, al zorgde de druk van de thuisploeg er wel voor dat De Merino’s niet in haar spel kwam. Eén moment werd de gasten uit Veenendaal de Amsterdamse druk teveel, toen Ismail Ait Omar goed onderschepte, maar vervolgens recht op de doelman schoot.

20161119-kadoelen-merinos-foto-mitchel-beckman-1

Na een half uur werd het verzet gebroken door De Merino’s. Een goed uitgespeelde aanval leidde tot de 0-1 van Jurrien van der Horst. Niet veel later zorgde diezelfde Van der Horst met een droge knal vanaf de rand van het strafschopgebied voor de 0-2. Kadoelen kon in de achtervolging en De Merino’s had haar ritme gevonden om de voorsprong verder uit te breiden. Anass Lahnine leek een voorzet volledig verkeerd te raken, maar zag de bal tot zijn grote verbazing over doelman Mike Oudshoorn in het doel belanden: 0-3.

Toch kreeg Kadoelen ook nog een paar mogelijkheden om iets terug te doen. Op slag van rust ontsnapten Mitch van Ankeren en Landrij Monni aan buitenspel en konden zo met z’n tweeën op het vijandelijke doel af. Van Ankeren besloot voor eigen succes te gaan en schoot de bal naast, waardoor de enorme kans verloren ging.

20161119-kadoelen-merinos-foto-mitchel-beckman-4

Waar Kadoelen in het begin van de eerste helft goed uit de startblokken kwam, waren de Amsterdammers na de hervatting een stuk minder scherp. Binnen een mum van tijd strafte De Merino’s dit af met de 0-4. Mikula Ristic stond aan het eind van een goed uitgespeelde aanval. Kadoelen moest vervolgens door blessures in korte tijd drie keer wisselen, maar deze wijzigingen konden geen verandering meer brengen in het spelbeeld.

In plaats van rustig aan te doen gaf De Merino’s extra gas. Doelman Oudshoorn kon een glibberige bal niet keren, waardoor invaller Patrick Donkervoort de 0-5 op het scorebord bracht. Vervolgens liepen de Veenendalers ook nog uit tot 0-7 door doelpunten van Omar Riani en wederom Mikula Ristic. Dat was tevens de eindstand in Amsterdam-Noord. Voor Kadoelen eindigt het bekeravontuur in de tweede ronde, De Merino’s speelt in de tussenronde tegen Swift, waarvan het vorig seizoen nog verloor.

Kijk hier voor alle uitslagen in de tweede ronde van de districtsbeker.

Foto’s Mitchel Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)