Home / Algemeen / Kadoelen slaat goede weg in
Foto Hans van Beek: Lorenzo Resida maakt de enige treffer van de wedstrijd

Kadoelen slaat goede weg in

SV Kadoelen is bezig aan een geode reeks. De ploeg uit Amsterdam Noord versloeg op eigen veld Amstelveen Heemraad met 1-0 en meldt zich nadrukkelijk bij de bovenste ploegen in de zaterdag derde klasse B. Voor Amstelveen is door de nederlaag de koppositie even uit het zicht.

De ploeg van René Hoogendonk is bezig aan een goede reeks. Na het gelijke spel tegen koploper Ouderkerk werd vorige week TOB verslagen en vandaag (zaterdag) was de ploeg dus aan de winnende hand tegen Amstelveen. Hoogendonk: “We hebben een wat mindere start gehad dit seizoen. Ik zoek geen excuus maar we hadden toch wel te maken met veel blessures. Zo langzamerhand beginnen we onze draai te vinden.”

Foto Hans van Beek: Milton Cooman (r) kwam namens Amstelveen niet tot scoren

Tegen Amstelveen liet Kadoelen zien dat de vorm terug is. De ploeg van Hoogendonk won vooral de slag op het middenveld.. Het bezorgde Kadoelen wel de nodige kansen maar doelpunten leverde het niet op. Amstelveen was nog het dichtst bij de openingstreffer. Een vrije trap van Milton Cooman leverde echter gene treffer op. Marcel Havermans, teammanager van Amstelveen,: “”Dit is de slechtste wedtsrijd van het seizoen die ik gezien heb. Het was gewoon drama.”

Kadoelen profiteerde van de complete offday van de Amstelveners. Tien minuten na rust viel de enige treffer van de wedstrijd. Rechtsback Patrick Pigger onderschepte een Amstelveense aanval en via Brian Fleysman, die goed combineerde met Appie El Basarouia, kon hij zo het strafschopgebied in lopen. Vervolgens bood hij Lorenzo Resida een niet te missen kans, 1-0.

Foto Hans van Beek: Lorenzo Resida maakt de enige treffer van de wedstrijd

In de ruim 35 minuten die nog volgde had Kadoelen de wedstrijd in het slot moeten gooien. Via Resida en El Basarouia kreeg de ploeg van Hogendonk nog een aantal goede kansen maar de treffer bleef uit. Hoogendonk: “Amstelveen probeerde het wel in de slotfase maar echt gevaarlijk zijn ze niet geworden. Een zeer verdiende overwinning voor ons.”

Foto Hans van Beek: Een echt luchtduel tussen Kadoelen en Amstelveen

Door de zege klimt Kadoelen op de ranglijst en heeft het drie verliespunten meer dan koploper en periodewinnaar (zie elders deze site) SV Ouderkerk. Hoogendonk: “We hebben nog het gestaakte duel tegen Voorland te goed. Met nog drie minuten te spelen staan we 2-1 achter maar mogen wel beginnen met een strafschop. Ik reken daar op een puntje en dan zien we wel weer verder. Vorig seizoen werden we zesde in 3A maar ik moet zeggen dat deze afdeling (3B, red) een stuk sterker is. Als alles een beetje meezit dan kunnen we meedoen om een periode maar laten we eerste deze vorm maar eens vasthouden en dan zien we wel. Uiteraard is ons doel wel om zo hoog mogelijk te eindigen”

Foto’s Hans van Beek