Home / Algemeen / Kadoelen (vrouwen) maakt overstap van zondag naar zaterdag

Kadoelen (vrouwen) maakt overstap van zondag naar zaterdag

De vrouwen van Kadoelen veranderen komend seizoen van wedstrijddag. De speelsters van de zondag tweedeklasser hebben zelf besloten om op zaterdag te gaan voetballen. Daar staat wel tegenover dat de Amsterdammers volgend seizoen onderaan instromen: in de vierde klasse.

Het idee kwam in november vanuit de spelersgroep. “Op zondag is er geen gezelligheid en zijn wij alleen op de club met een paar vrijwilligers. Bovendien heeft het grootste deel van dit team altijd al op zaterdag gespeeld, maar moesten zij vijf jaar geleden noodgedwongen naar de zondag toe na een besluit van de clubleiding”, zegt assistent-trainer Michael Tiebesl. “We hebben het neergelegd bij de directie en zij reageerden er positief op.” Nadat onderdelen als het aanvangstijdstip voor de wedstrijd en de trainingsdag werden geregeld, hakte de selectie tijdens een trainingskamp (vorig weekend) de knoop door.

Vlak daarvoor gaf de technische staf duidelijk aan wat de consequenties zijn bij een overstap. “Dat ze beseffen eerst aan te geven voor het kampioenschap in de tweede klasse te willen spelen en volgend seizoen op zaterdag in de vierde klasse moeten beginnen. Toch besloot de groep unaniem voor de zaterdag te kiezen. Ze willen het heel graag”, verduidelijkt trainer Arie Seekles. De selectie probeerde bij de KNVB te kijken of een plekje in de derde klasse tot de mogelijkheden behoort, met als motivatie ‘gelijkwaardigheid in de competitie’. In een eerste antwoord gaf de KNVB aan dat dit onmogelijk is, even later volgde een reactie dat de situatie in mei opnieuw beoordeeld zou kunnen worden.

Foto John Beckman | Kadoelen-trainer Arie Seekles (staand) met naast hem Michael Tiebesl (rechts)

Dat Kadoelen na dit seizoen uit de zondag tweede klasse E verdwijnt, betekent niet dat de Amsterdammers de teugels zullen laten vieren. Seekles: “Zeker niet. Wij willen zo hoog mogelijk eindigen. En dan gaan we daarmee naar de zaterdag. Of het in de vierde klasse niet te makkelijk zal worden? Is het voetbal nog wel eerlijk als wij ver boven de rest uit zullen stijgen?! Dan zal de KNVB (‘Kan Niet Veranderen Bond’) zelf de pijn moeten voelen.”

De verandering van speeldag heeft verder geen gevolgen voor de selectie. Het hele elftal blijft intact, net zoals de technische staf. “Ik zal iets meer naar de achtergrond treden en Michael (Tiebesl) ondersteunen in het halen van zijn trainersdiploma’s”, zegt Seekles over volgend seizoen. De oefenmeester combineerde het dit seizoen met het trainerschap bij Wartburgia 2, maar daar vertrekt hij na dit seizoen vanwege persoonlijke redenen. De focus kan weer volledig op Kadoelen. “Volgens de voorzitter heb ik een contract voor het leven, dus ik blijf tot aan mijn dood bij Kadoelen.”

Foto’s John Beckman

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!