Kadoelen (vrouwen) verbaasd over indeling in vierde klasse

Ze hadden de goede hoop om ergens halverwege in te kunnen stromen, maar de vrouwen van Kadoelen moeten komend seizoen onderaan in de zaterdag vierde klasse beginnen. Tot grote verbazing van de nieuwe trainer Michael Tiebesl, ondanks dat het eraan zat te komen na de verandering van wedstrijddag.

Vlak voor het einde van het seizoen werd bekend dat twee ploegen uit de derde klasse zich terugtrokken en eentje (De Meer 2) liever een stapje terug wilde doen naar de vierde klasse. Daarop zocht Kadoelen contact met de KNVB. “Verbazingwekkend genoeg hebben zij de plekken in de derde klasse opgevuld met ploegen uit Zuid-Holland, geen rekening gehouden met De Meer en niets toegelicht tegenover ons. Daar waren wij best verbaasd over. Het gaat helemaal nergens over.”

Vrijdag ging er een nieuwe brief uit Amsterdam-Noord naar de voetbalbond in de hoop alsnog een plek in de derde klasse af te dwingen. Om op z’n minst uitleg te vragen. “Want wij zijn diep teleurgesteld”, zegt Tiebesl, die het stokje overneemt van Arie Seekles. Afgelopen seizoen promoveerde Kadoelen via de nacompetitie nog naar de eerste klasse. De motivatie van de spelersgroep was het tegendeel van de KNVB te bewijzen. “De dames hadden een enorme bewijsdrang dat wij op dat niveau thuishoren, niet in de vierde klasse met clubs zonder echte achterban.”

Na de promotie kon Michael Tiebesl, afgelopen seizoen nog assistent-trainer, niet aan de sloot ontkomen

Ondanks deze indeling wist Kadoelen de selectie intact te houden. De groep had immers zelf gekozen voor de wijziging. De selectie wordt aangevuld met onder meer Melissa Hoogendonk (geen club) en Mandy Prins (De Meer). Tiebesl is ervan overtuigd dat, wanneer de groep de komende jaren bij elkaar blijft, Kadoelen over twee jaar weer op haar eigen niveau in de tweede klasse speelt. “Ik hoop alleen dat het plezier niet ten koste gaat van het lage niveau. Het wordt een moeilijke opgave ze constant gemotiveerd te houden.”

Zelfs wanneer het seizoen van start is gegaan, is er volgens de oefenmeester nog een oplossing mogelijk. Tiebesl houdt zich vast aan eerdere soortgelijke situaties. “Er zijn genoeg voorbeelden van andere clubs die ook onderaan moesten instromen en de eerste wedstrijden met dubbele cijfers wonnen. Daarop heeft de KNVB alsnog een plekje voor ze vrij gemaakt op een hoger niveau. Van sommige trainers kreeg ik alvast felicitaties voor het kampioenschap, terwijl het seizoen nog niet begonnen is. Daaruit blijkt wel dat die clubs er eigenlijk ook niet echt blij mee zijn.”

Foto’s: Kadoelen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)