Hoofddorp zaterdag 2023
Hoofddorp (za.) kampioen!

Kampioen Hoofddorp zet de kers op de taart

De zaterdagtak van S.v. Hoofddorp is kampioen geworden van de vierde klasse B. In de uitwedstrijd tegen Waterloo werd met 3-4 gewonnen. Dat was ruim voldoende voor de officiële titel. Op Sportpark Waterloo in Driehuis waren Martijn Tjon A-Njoek en Davy de Bruin voor de pauze succesvol. Opnieuw de Bruin en Robert Fije waren na rust nog op schot. Dat Waterloo er drie inschoot richting het einde van de wedstrijd werd niemand echt zenuwachtig van.

Promotie naar de derde klasse en een nieuwe mijlpaal voor de club uit Hoofddorp. Het team van trainer-coach Victor Herrendorf kroonde zich met een overtuigende reeks overwinningen tot beste team in de vierde klasse, afdeling B.

Gemakzucht

Herrendorf, die afscheid neemt als hoofdtrainer van de kersverse kampioen, zag een gemakzuchtige houding bij de 0-4 tussenstand. ,,We hebben zaterdag gas gegeven wanneer het moest. Kampioensduels zijn per definitie rare wedstrijden. We kwamen op een comfortabele voorsprong en op de andere velden waren de tussenstanden niet van dien aard dat wij nog bedreigd zouden worden. Spelers waren het kampioenschap al aan het vieren tijdens het duel. We hebben de marge die we hadden gehouden en pakken dan ook terecht de titel.”

Uniek

Hoofddorp is een unieke vereniging met een unieke situatie. De aandacht ligt bij het zondag 1 team, dat op hoog niveau speelt. ,,Wij staan een beetje in hun luwte”, sprak Herrendorf in december nog uit. ,,Dat vinden wij niet erg. We dragen geen groot geheim, maar we beschikken allemaal over Hoofddorpse jongens met verbondenheid bij en in de vereniging. Ze zijn hier allemaal groot geworden. De meesten hebben op heel behoorlijk niveau gespeeld (ook in de Hoofddorp-jeugd), en die kunnen we om een boodschap sturen. Wij trainen niet drie-vier keer per week. We houden het bij één training in de week. We hebben wel een fitte selectie, omdat veel spelers aan andere sporten doen.”

Kampioen 2022-2023

Bier was al op

De spelers zelf wilden graag promoveren, constateerde scheidend coach Herrendorf. ,,Omdat ze ook zien dat een derde klasse weer wat beter voetbal brengt. Verder zal er weinig gaan veranderen. Wat sowieso telt is dat deze vriendengroep bij elkaar blijft. Het is een heel hechte groep, ondanks dat we uitbreiding hebben gehad in aantallen. De spelersgroep was dit seizoen vierentwintig man sterk. Dat moest ik wekelijks managen, maar dat is gelukt. De prestaties werden ten opzichte van de voorgaande jaren overtroffen en de ambitie om een concrete stap te maken waargemaakt. De groep is gewoon lekker gedreven; alles winnen! De eerste, de tweede en vooral de derde helft. Dat is vorige week ook waargemaakt door het kampioenschap al officieus te gaan vieren. De bierleverancier moest ’s avonds om 21.30 uur uit Brabant uitrukken omdat de voorraad op was. In alle opzichten zijn we kampioen.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand in de zaterdag vierde klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)