‘Kampioensontlading’ zegt Leushuis na zege AFC bij UNA

Topklasser AFC blijft ook na de negentiende speelronde koploper in de hoogste afdeling van het amateurvoetbal. De ploeg van Willem Leushuis won met 1-2 bij UNA in Veldhoven na een snelle 1-0 achterstand.

Leushuis: “ Nadat we op een 2-1 voorsprong kwamen was het echt waanzinnig wat er op de bank gebeurde. Het voelde echt als een ‘kampioensontlading’. Je wint niet zomaar bij UNA. Zij hebben al negen wedstrijden niet verloren. Er zelfs zeven gewonnen. Ze winnen thuis bijna alles en scoren heel veel. Dit is echt een knappe zege dus die ontlading na de winnende treffer kan ik heel goed plaatsten.”

Na negentig tellen kreeg AFC al een enorme domper te verwerken. Benjamin van Wanrooij ging er aan de rechterkant vandoor en bediende Brian Boogers die de 1-0 maakte.  Van Wanrooij was vlak daarna weer gevaarlijk maar ontsnapte AFC aan een tweede treffer. Leushuis: “Pas na een kwartier kregen we het spel meer onder controle en waren we de bovenliggende partij.”

De 1-1 viel na een half uur spelen. Tim Wulffraat bezorgde de bal bij Sjoerd Jens die met een steekbal Joshua Patrick op zes met van de goal aanspeelde. Patrick draaide goed weg en schoot laag in de verre hoek de gelijkmaker binnen.  Nog voor rust kreeg Wulffraat de kans om AFC op voorsprong te zetten maar de topscorer van de Amsterdammers kwam een teenlengte te kort om de bal bij de tweede paal binnen te tikken.

Een kwartier na rust is daar wel de voorsprong voor de koploper. Een voorzet van Joshua Patrick werd door Ritchie Sam Anpong op een vreemde manier omhoog geschoten. Doelman Rick van den Oever bleef staan en goaltjesdief Wulffraat was er als de kippen bij om AFC op 1-2 te zetten. Leushuis: “ En toen was eer dus die enorme ontlading bij ons. We verdienden de voorsprong.”

UNA kreeg door een slordige terugspeelbal van Guido Moelee nog een mogelijkheid maar doelman Youssef Abdallaoui voorkwam een tweede treffer van Boogers. Door de zege blijft AFC drie punt voorsprong houden op JVC Cuijk. Volgende week speelt AFC thuis tegen Haaglandia.

Leushuis: “Dat wordt ook niet makkelijk. Die zijn aan een goede serie bezig met zeven punten uit drie wedstrijden. Maar wij moeten nu niet naar anderen kijken. Alleen maar naar ons zelf. Als we deze lijn kunnen doortrekken dan zijn we een hele eind op weg richting de titel.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de Topklasse.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC