Kansen missend Buiksloot blijft tegen Zaanlandia met lege handen achter

Buiksloot heeft haar eerste competitiewedstrijd in de zaterdag vierde klasse B verloren. Op Sportpark Buiksloterbanne was koploper Zaanlandia met 2-4 te sterk voor de noord-Amsterdammers. Daarmee deed de ploeg van Remco van Twiller zichzelf ernstig tekort omdat het gedurende een groot gedeelte van de wedstrijd de mooiste doelkansen om zeep hielp.

Direct na het startsignaal zochten de gasten de aanval. Al na één minuut werd Buiksloot gewaarschuwd toen Ozan Timel namens Zaanlandia een vrije trap het strafschopgebied in slingerde en Onur Saricam de bal op de paal kopte. De waarschuwing werd door de Buiksloters niet ter harte genomen, want drie minuten later was het alsnog raak. Wederom was de vrije trap van Timel dreigend en kwam voorbij de tweede paal terecht. Daar stond Caglar Aijhan om de bal met een volley prachtig achter Buiksloot-doelman Dönmez te schieten: 0-1.

Buiksloot leek even van de kaart en dreigde overlopen te worden. Maar na tien minuten richtte de gastheren zich op en kwam onder de druk van de Zaandammers vandaan. Na een kwartier leek Buiksloot de gelijkmaker op het bord te zetten toen Khalil El Maghnaoui spits Sergay Gemin goed lanceerde. Gemin lobte de bal over de uitkomende doelman Erkan Ergun heen, maar zag deze tot zijn verbazing via de onderkant van de lat en de binnenkant van de paal niet in het doel belanden. Zaanlandia beantwoorde deze grote kans in de tegenaanval met een kopbal van Kamil Kaya op de lat.

Dit was echter het laatste wapenfeit van de gasten, want vanaf dat moment regende het kansen voor Buiksloot. Nick Koch vond met een harde lage schuiver Ergun op zijn weg, een minuut later schoot diezelfde Koch voorlangs. Kort hierna schoot Karim Abay oog-in-oog met Ergun tegen de doelman aan en even later was het Gijs Boerwinkel die na goed terugleggen van Koch voor open doel over kopte. Zaanlandia kreeg de bal niet meer van eigen helft af en nog binnen het half uur stuitte Gemin één-op-één op doelman Ergun, waarna deze ook de rebound van Abay onschadelijk maakte. Na 38 minuten kreeg Buiksloot eindelijk loon na werken. Met een gelukje kreeg Gemin de bal bij Heerenveen en hij schoot de 1-1 in het lege doel. Lang kon Buiksloot niet van de gelijkmaker genieten, want nog voor de rust was het alweer 1-2. Een snel uitgevoerde één-twee tussen Timel en Aijhan werd door eerstgenoemde afgerond.

De tweede helft bracht weinig verandering in het spelbeeld. Buiksloot bleef op zoek naar de gelijkmaker en maakte deze vrij snel na de rust. Een uitstekende voorzet van linksachter Ismael Jopek zette Koch vrij voor het doel en hij kopte de verdiende 2-2 tegen de touwen. Buiksloot wilde meteen doordrukken. Gemin kwam na twee goede individuele acties in zeer kansrijke positie, maar vond twee keer Ergun op zijn weg. De sluitpost van de gasten wist even later op miraculeuze wijze het inglijden van Abay te voorkomen.

Halverwege de tweede helft kreeg Buiksloot de rekening voor het missen van de vele kansen gepresenteerd. Na zwak verdedigen werd Aijhan onreglementair in het strafschopgebied gestuit. De strafschop werd door Saricam onberispelijk binnen geschoten: 2-3. Een slotoffensief van de thuisploeg leek voor de derde keer de gelijkmaker op te leveren, maar scheidsrechter Snoek zag een overtreding bij de treffer van Gemin en keurde het doelpunt af. In de allerlaatste minuut besliste Zaanlandia de wedstrijd via Kaya: 2-4.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)