Kansloze nederlaag V&V in Ookmeerse derby tegen ZSGOWMS

Bovenin de zaterdag vierde klasse C heeft Vlug & Vaardig een dure nederlaag geleden tegen concurrent ZSGOWMS (3-0). Het was van beide kanten geen beste wedstrijd, maar de spits van de thuisclub maakte het verschil. Met drie doelpunten uit vier kansen was Joey van den Broek zeer effectief. De lange, snelle en sterke spits wist doelman Redouane Krap – vaak vrijwel onpasseerbaar – drie keer in een één-op-één situatie te verschalken.

Al na vijf minuten keek V&V tegen een achterstand aan toen doelman Krap, die niet zo’n gelukkige wedstrijd keepte, de bal (te) kort op Mark van Baren inspeelde. Ook hij speelde de bal (te) kort op Marco Brouwer, die op z’n beurt de bal panklaar neerlegde voor Van den Broek. De spits wist er wel raad mee en opende de score voor de thuisploeg (1-0).

Dit was tekenend voor het spelbeeld. ZSGOWMS die met de snelle buitenspelers Sancho van Soelen en Gerben Bolten en spits Van den Broek steeds heel vroeg druk zette op de verdediging en daarmee doelman Krap en de verdediging voortdurend dwong de lange bal te spelen.

ZSGOWMS - V&V

Het zeer slechte veld was daarnaast voor beide teams reden om veelvuldig te proberen om met lange ballen de voorhoede te bereiken. Evenals vorige week konden de aanvallers van V&V – Rachid Moufid op links, Marvin Calor in het centrum en Raoel Russel op rechts – geen potten breken. Ondanks de vele vrije trappen en hoekschoppen, nagenoeg allemaal genomen door Marco Brouwer, wist V&V nauwelijks kansen te creëren. Het meest dichtbij was na een half uur Michiel van Tilburg met een kopbal (net over) uit een hoekschop.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien. Vroeg in de tweede helft bracht V&V-trainer Edwin van der Raad Regilio Wooding in voor Rachid Moufid, in de hoop de bal in de voorhoede wat langer vast te kunnen houden. Maar hij stond koud in het veld of V&V stond met 2-0 achter. Van den Broek liep uit de rug van Mark van Baren en scoorde beheerst. Daarmee leek de wedstrijd beslist.

ZSGOWMS - V&V

Toch leek V&V nog terug te kunnen komen toen scheidsrechter Idrissi Chiour na ruim een kwartier een strafschop gaf na een overtreding in de zestien van ZSGOWMS. Maar voor de tweede week op rij miste Marco Brouwer; deze keer schoot hij naast. Daarmee had doelman Daniël Pommerel, in de eerste wedstrijd de absolute uitblinker, een rustige middag. Uiteindelijk bepaalde Van den Broek met zijn derde doelpunt tien minuten voor tijd de eindstand op 3-0 in het voordeel van ZSGOWMS.

In de resterende acht wedstrijden mag V&V eigenlijk geen punten meer verspelen en moet hopen dat ZSGOWMS en FC Amsterdam dat wel doen. De achterstand op beide ploegen bedraagt namelijk vier punten, al heeft FC Amsterdam wel een wedstrijd meer gespeeld.

Verslag Rien van Tilburg
Foto’s Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!