KDO binnen twintig minuten klaar met promovendus Stompwijk’92

Zondag tweedeklasser KDO heeft zich goed hersteld van het onnodige puntverlies, vorige week tegen Teylingen (2-2). In en tegen Stompwijk had de ploeg van Raymond de Jong weinig te duchten van de promovendus. Binnen twintig minuten was het al 0-3, uiteindelijk werd er door een 2-5 zege de eerste driepunter behaald.

Direct vanaf het beginsignaal namen de bezoekers het heft in handen. Dit overwicht werd in de dertiende minuut verzilverd middels een openingstreffer. Op aangeven van Jim Klijn opende Jesse Stange de score. Vlak hierna had Mathijs van Rijn de 0-2 op zijn schoen, maar schoot hij in kansrijke positie net naast. Na twintig minuten spelen viel alsnog de tweede Kwakelse treffer, door een combinatie tussen de gebroeders Stange. Joeri Stuurde zijn broertje Jesse weg, die zijn tweede van de middag maakte.

Toen Bart Hoving één minuten daarna de 0-3 binnen tikte, leek het voor KDO een zeer eenvoudige middag te worden. Het derde doelpunt schudde de thuisploeg echter wakker. Binnen vijf minuten vond Stompwijk’92 de aansluiting. Een schot van Enrico Geus verdween in de kruising en Pim van der Arend maakte, oog-in-oog met doelman Tobias Ravelli, geen fout: 2-3. Uiteindelijk vergrootte Roy Verkaik de marge weer door de ruststand op 2-4 te bepalen.

In de tweede helft moest KDO vooral oppassen voor de snelle omschakeling van Stompwijk’92. De gasten bleven voetballend de betere ploeg en dit leidde in de 55ste minuut tot de vijfde treffer. Voor de vierde keer deze middag stond Jim Klijn aan de basis van een Kwakels doelpunt, nu als aangever op Verkaik: 2-5. Dit doelpunt was eigenlijk het enige hoogtepunt van een verder gezapige tweede helft.

Stompwijk’92 kon niet meer, terwijl KDO niet meer hoefde. De ploeg van Raymond de Jong boekte op die manier een duidelijke 2-5 zege. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO