KDO blijft bij ESTO steken op gelijkspel

KDO heeft verzuimd de stap naar de subtop van de zondag tweede klasse C te maken. Op bezoek bij ESTO poetste de ploeg van Raymond de Jong een 2-0 achterstand weg, maar kwam vervolgens tekort om drie punten mee naar De Kwakel te nemen: 2-2.

Op het kunstgrasveld in Bodegraven was er sprake van een aftastende start. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam KDO steeds beter in de wedstrijd tegen de nummer twaalf op de ranglijst. Joeri Stange en Thomas Stevens stuitten continu op de uitblinkende doelman Joey Anker. Vlak voor rust leek de thuisploeg ineens de 1-0 te maken, maar werd keeper Tobias Ravelli gered door de paal.

Direct na de theepauze dacht KDO aan de leiding te komen. Nadat Joeri Stange de lat raakte, kopte Thijs Plasmeijer de bal in de rebound binnen. Hierbij zou hij buitenspel hebben gestaan. Halverwege de tweede helft kantelde de wedstrijd toen ESTO geblunder in de Kwakelse defensie goed afstrafte met twee goals in drie minuten tijd. Eerst mocht Arno Zijm na een kort genomen hoekschop rustig dribbelen en de 1-0 binnen schieten, direct daarna kreeg Kevin Duthler een vrije doortocht om de 2-0 te maken.

KDO toonde hierna veerkracht en kwam terug van deze achterstand. In de 72ste minuut tekende Joris Kortenhorst voor de aansluitingstreffer. Vijf minuten later trokken de bezoekers de stand zelfs gelijk. Op aangeven van Mitchel Smit maakte Stange zijn honderdste competitiedoelpunt in het shirt van KDO: 2-2. Hierna volgde een hectische slotfase waarin de ervaren scheidsrechter De Wit een negatieve hoofdrol opeiste. Twee minuten voor tijd keurde hij opnieuw een doelpunt af, nadat Kortenhorst blijkbaar in buitenspelpositie had gestaan. Ook weigerde de arbiter een strafschop te geven nadat Jesse Stange onderuit werd getrokken.

Het lukte de Kwakelaars niet om een winnende treffer te produceren. De ploeg van Raymond de Jong moest genoegen nemen met een punt, waardoor het naar de zesde plek zakte. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C.

Verslag Paul Hogerwerf
Foto André van Egdom/ESTO

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO