KDO dendert top-3 binnen door winst bij Laakkwartier

Net als in de heenwedstrijd eerder deze maand heeft KDO met overtuigende cijfers van Laakkwartier gewonnen. De ploeg van Raymond de Jong was in Den Haag met 0-3 te sterk. De Kwakelaars zijn daardoor naar de derde plek gestegen in de zondag tweede klasse C.

Ondanks de midweekse enkeloperatie verscheen De Jong ‘gewoon’ op krukken langs de lijn om zijn KDO, dat zeven punten uit de laatste drie duels pakte, in de eerste tien minuten te zien ontsnappen aan een vroege achterstand. Bilal Aydin raakte de paal en Brahim Karoumi kopte rakelings over. Naarmate de eerste helft vorderde, kropen de bezoekers uit hun schulp.

Daarbij werden ze na een klein halfuur geholpen door een zeer gelukkige openingstreffer. Thomas Stevens strafte een grote blunder van doelman Alessandro Veugelers af: 0-1. Vlak voor rust hielp de Haagse thuisploeg KDO opnieuw in het zadel. Laakkwartier-verdediger Carston Martijn promoveerde een voorzet van Jim Klijn tot doelpunt: 0-2.

In de tweede helft deed Laakkwartier er alles aan om een aansluitingstreffer te forceren. De Kwakelaars hielden stand en behielden de controle in de wedstrijd. Vlak voor tijd besliste Menno Lingeman de wedstrijd definitief, nadat hij een strakke
voorzet van invaller Jesse Stange, hard onderkant lat binnenschoot voor de 0-3 eindstand.

Doordat concurrenten Foreholte en DOSR verloren heeft KDO de derde plek overgenomen. Bovendien is het gedeeld koploper in de derde periode. Volgende week komt TAC’90, dat op het kampioenschap afstevent, op bezoek. Eind februari werden de Kwakelaars in de eerste helft helemaal weggespeeld.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C.