KDO door ruime overwinning koploper

KDO heeft zondag gehakt gemaakt van CTO’70. In het natte Duivendrecht liep KDO na rust uit naar een 1-7 score. Het elftal van trainer Raymond de Jong gaat, door de afgelasting van Zuidoost United en de ruime overwinning nu aan kop in de vierde klasse F.

Van meet af aan was het direct duidelijk dat KDO er alles aan wilde doen om de drie punten mee te nemen naar De Kwakel. Menno Lingeman en Bart van der Tol waren in de eerste minuten al erg dichtbij de openingstreffer. Het was echter Joeri Stange die de Kwakelaars in de vierde minuut op voorsprong wist te brengen, 0-1.

KDO maakte gretig gebruik van de ruimte achter de verdediging van CTO’70. In de twaalfde minuut werd eerst nog een treffer van Mathijs van Rijn afgekeurd vanwege buitenspel, waarna Stange zeven minuten later zijn tweede doelpunt van deze middag wist te maken, ditmaal vanaf de rand van het zestienmetergebied, 0-2. Hierna verzuimde KDO om meer doelpunten te maken, waardoor CTO’70 vlak voor rust zelfs nog dichtbij de aansluitingstreffer was.

Gewaarschuwd door de plaagstoot van de thuisploeg, kwamen de Kwakelaars erg scherp uit de kleedkamer. Twee minuten na rust nam verdediger Mathijs Molleman de bal, vanuit een corner, in een keer op zijn pantoffel en zorgde hiermee voor de 0-3. Vier minuten later schoot CTO verdediger Tom Sadd de bal in eigen doel na een strakke voorzet van Stange, 0-4. KDO bleef de wedstrijd domineren, maar in de 60e minuut maakte CTO’70 een eretreffer nadat een strakke vrije trap van Michel Lion langs de Kwakelse muur ging, 1-4.

Stange wist in de 70e minuut zijn derde treffer van deze middag te maken, waarmee hij zijn seizoenstotaal op acht bracht, 1-5. Van Rijn kon vervolgens niet achterblijven en wist ook tegen CTO’70 voor de vierde wedstrijd op rij te scoren, 1-6. Nadat de langdurig geblesseerden Mitchell Smits en Rick Kruit (beide enkelblessures) even later hun terugkeer vierden, was laatstgenoemde in de 84e minuut direct succesvol, 1-7.

Kijk voor de uitslagen, stand en het programma op de klassenpagina van zondag vier F