KDO duidelijk de sterkste in derby tegen FC Aalsmeer

In de zondag derde klasse A heeft KDO in de derby tegen FC Aalsmeer duidelijk laten zien wie de sterkste is in de regio. De ploeg van De Jong won overtuigend met 2-0 en schakelt daarmee voorlopig een concurrent voor de titel uit.

Koploper KDO speelde zeker niet superieur, maar dat was nog altijd voldoende om de ploeg van Macro Bragonje haar wil op te leggen. Daar moest wel bij gezegd worden dat FC Aalsmeer wegens diverse redenen maar liefst zes basisspelers miste in de derby.

Na ruim een kwartier spelen, waarin weinig gebeurde, was daar eindelijk de eerste kans van de wedstrijd en meteen ook raak voor KDO. Bij een vrije trap van Jim Klijn tastte iedereen mis in de Aalsmeer-defensie waardoor Nick Smits de bal hoog in het doel kon schieten (0-1). FC Aalsmeer, dat het vooral van inzet en passie moest hebben, kreeg in de eerste helft slechts één kans. Panet Machikowski kreeg de beste kans uit een corner, maar doelman Jesper Oudshoorn tikte zijn inzet naast de goal.

De tweede treffer van KDO viel ook nog voor het rustsignaal. Richard de Vries gleed uit toen hij een voorzet wilde wegwerken en schoot de bal vervolgens tegen zijn eigen hand. Scheidsrechter Polanen vond het voldoende voor een strafschop. Rick Kruit pakte het cadeautje maar al te graag uit en zorgde voor de 0-2.

Na de rust zat de wedstrijd op een dood spoor. KDO hoefde niet en Aalsmeer kon niet. Menno Lingeman was namens KDO via de counter nog dicht bij een derde treffer. FC Aalsmeer kwam niet verder dan een vrije trap van Mark Schut die door Oudshoorn uit de kruising werd getikt.

KDO ziet FC Aalsmeer voorlopig dus afhaken in de strijd om de titel. Ook FC Rijnland verloor zodat alleen Alphen nog in de buurt van de ploeg uit de Kwakel. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse A.