KDO een punt verwijderd van promotie

KDO heeft een grote stap gezet richting promotie naar de derde klasse. Op eigen veld werd SMVC Fairplay met 5-1 aan de kant gezet. Het Bussumse BFC is nu de laatste horde die de Kwakelaars moeten nemen.

Na de nipte 2-3 uitoverwinning van vorige week op Sporting ’70, stond voor het eerste  vandaag de thuiswedstrijd tegen SMVC Fair Play op het programma. De Culemborgers wisten, net als KDO, de eerste wedstrijd winnend af te sluiten. Met maar liefst 5-1 wisten zij BFC uit Bussum te verslaan. Kortom, de wedstrijd KDO – SMVC Fair Play was op voorhand een wedstrijd die van cruciaal belang zou zijn voor het verdere verloop van de nacompetitie. SMVC Fair Play eindigde in de derde klasse D op een twaalfde plaats met achttien punten uit zesentwintig wedstrijden.

In de eerste helft van de wedstrijd toonden de Culemborgers aan dat met name hun aanvallers derde klasse waardig waren. De linksbuiten van SMVC Fair Play, die vorig seizoen nog onder contract stond bij BVO Den Bosch, liet een aantal keer zijn kwaliteiten zien. De Kwakelse defensie had haar handen vol aan de langharige nummer elf en moeite om hem in bedwang te houden. De extroverte Culemborgers probeerde diverse malen met man en macht in het Kwakelse zestienmetergebied een penalty te forceren, maar het goedleidende trio wist terecht van geen wijken. Doordat het technisch vaardige SMVC Fair Play verzuimde om KDO pijn te doen, begonnen de Kwakelaars steeds meer het besef te krijgen dat er iets te halen viel deze middag. Onder luid gejuich van de ruim 250 opgekomen thuis supporters kwam KDO beter en beter in de wedstrijd. Erik Verbruggen was na een half uur spelen na een knappe solo dichtbij de openingstreffer, maar zijn inzet werd ternauwernood gekeerd.
In de 35e minuut ontving linkermiddenvelder Timo Kas even later de bal ter hoogte van het zestienmetergebied in zijn voeten. De altijd volop strijdende Kas nam de bal aan en wist op prachtige wijze de bal over de Culemborgse doelman heen te liften en liet hiermee ook de verdediging van SMVC Fair Play kansloos, 1-0. Een fantastische opsteker voor de Kwakelaars. Na de 1-0 wilde de Kwakelaars vervolgens voor rust het definitieve verschil maken, maar zoveel geluk en precisie had KDO nog niet.

In de tweede helft bleef KDO vol gas geven en na vijftig minuten kwam het verdiend op 2-0. Nadat Joeri Stange twee spelers in de luren legde, ontving Sven Vlasman aan de linkerkant van het veld de bal. Sven behield keurig het overzicht en wist rechtsbuiten Jelle de Jong te bereiken. Jelle aarzelde geen moment en schoot de bal zeer bekwaam over de matig acterende Culemborgse doelman, 2-0. Hiermee leek de wedstrijd beslist, maar KDO nam hier geen genoegen mee. In de 60e minuut maakte de veelscorende Rick Kruit de 3-0 en hij maakte hiermee het feest compleet. Nadat vervolgens Joeri Stange onderuit werd gehaald in het zestienmetergebied en een penalty kreeg, konden de Kwakelaars nog een keertje juichen. Stange ging zelf achter de bal staan en schoot de bal in de linkerhoek, 4-0. Tien minuten later maakte SMVC Fair Play een eretreffer, zodat het nog 4-1 werd. Het slotakkoord was echter weer voor KDO toen Joeri Stange op keurige wijze zijn directe tegenstander omspeelde en spits Rick Kruit wist te bedienen. Aan Kruit was dit buitenkansje wel besteed en hij bepaalde de eindstand op 5-1. In de penaltyserie was KDO bovendien de winnende ploeg, zodat de stap naar de derde klasse alleen maar kleiner begint te worden.

Door deze overwinning staat KDO eerste met zes punten uit twee wedstrijden fier aan kop in de nacompetitie poule. Aanstaande zondag speelt KDO tegen het Bussumse BFC, dat met 6-0 van Sporting ’70 won. Op het sportcomplex van Argon in Mijdrecht heeft KDO aan één punt genoeg om te promoveren naar de derde klasse. Vanaf 14:00 uur is iedereen welkom aan de Hoofdweg in Mijdrecht.